Ingezonden persbericht


Schoolsportvereniging levert eerste nationale kampioen

Moana Mellaard Nederlandse Jeugdkampioen Karate Kyokushin

De Rotterdamse karateka Moana Mellaard werd zondag 22 maart Nederlands Jeugdkampioen. Ze is daarmee het eerste lid van een Schoolsportvereniging die een nationale titel wint. Mellaard speelt via Schoolsportvereniging Katendrecht bij karatevereniging "Kiryoku".

Zondag 22 maart werden in Barendrecht bij Musashi Dojo de tiende Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen Kyokushin georganiseerd. Met deelnemende verenigingen en sportscholen uit Nederland en België leverde dat een toernooi op met 120 deelnemers, verdeeld in negen gewichtsklassen. Ook karatevereniging "Kiryoku" was met vijftien kinderen van de selectie van de partij en streed mee in drie poules: meisjes 10-11 jaar, jongens 10-11 jaar en meisjes 12-13 jaar.

Nadat eerder Zaineb el Hamouni de derde plaats veroverde in de poule meisjes 10-11 jaar, zorgde Moana Mellaard voor hét hoogtepunt voor het Rotterdamse "Kiryoku". Zij trad in de finale van de meisjespoule 11-12 jaar aan, waarin ze vol zelfvertrouwen een gelijkwaardige strijd aanging. Met gerichte stoten en trappen en een betere conditie trok Mellaard aan het langste eind. Ze mocht uit handen van acht sensei en shihan de beker voor de eerste plaats in ontvangst nemen. Hiermee mag ze zich een jaar lang trots de Nederlandse Jeugdkampioen Karate Kyokushin noemen.

Mellaard, die haar gevechten vooral op techniek wint, bleef niet onopgemerkt. Net als bij voetbaltalenten vaak gebeurt, werd ook Mellaard na haar overwinning direct uitgenodigd bij een andere club te komen trainen. Maar daarvan is, tot opluchting van Schoolsportvereniging Katendrecht, "Kiryoku" en sensei Elliot, voorlopig gelukkig nog geen sprake.

Schoolsportvereniging Katendrecht maakt het voor Mellaard en tientallen andere kinderen uit de Rotterdamse wijk Katendrecht mogelijk een sport te beoefenen. Waar tot twee jaar geleden kinderen in deze wijk niet bij sportverenigingen konden sporten, kunnen kinderen nu via enkele Katendrechtse scholen karaten, voetballen, volleyballen, tafeltennissen en turnen. Naast Katendrecht zijn inmiddels in zeven andere Rotterdamse wijken Schoolsportverenigingen operationeel. Ruim 800 kinderen hebben zich op deze manier aangemeld bij een van de ruim twintig deelnemende sportclubs. Meer informatie: www.schoolsportvereniging.nl.

Rotterdam Sportsupport

Grand Stand, Olympiaweg 4-14 (begane grond)

3077 AL Rotterdam

Tel. 010-2429315

Fax 010-2429316

www.rotterdamsportsupport.nl


---- --