Rijkswaterstaat

Datum 27 maart 2009

A6 Ketelbrug richting Emmeloord voor de spits open!

Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden aan de Ketelbrug zo ver afgerond dat nog voor de avondspits beide rijstroken richting Emmeloord beschikbaar zijn voor het wegverkeer. In de loop van de nacht worden ook de rijstroken richting Lelystad vrijgegeven. Tot die tijd is er in de richting Lelystad 1 rijstrook beschikbaar en geldt er een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat rondt zaterdagochtend vroeg de werkzaamheden af.

De laswerkzaamheden aan het stalen rijdek zijn donderdag afgerond, daarna is begonnen met het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag. Deze werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen doordat een werktent gebruikt is om de deklaag sneller te laten drogen. Hierdoor is het mogelijk vanmiddag rond 15.00 uur de rijstroken richting Emmeloord al vrij te geven voor het wegverkeer. De parallelweg is sinds vanochtend weer open.

Scheepvaart
Zaterdagochtend om 6.00 uur vindt een eerste brugdraaiing plaats om de apparatuur te testen. Daarna kan ook het scheepvaartverkeer weer gebruik maken van de Ketelbrug. Voor de scheepvaart gelden de reguliere bedieningstijden.


---

Noot voor de redactie,