Politie Amsterdam-Amstelland



Amsterdam-Amstelland wint Diversiteitprijs Nederlandse politie 2009 / (27/03/09)

Politiekorps Amsterdam-Amstelland heeft wederom de Diversiteitprijs Nederlandse politie gewonnen. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties reikte donderdag 26 maart de prijs uit aan commissaris Liesbeth Huyzer. Dit vond plaats tijdens het congres van het Landelijk ExpertiseCentrum Diversiteit in Ermelo. In 2007 won had het korps de prijs ook al gewonnen. De minister benadrukte vooral de volharding en het lef. Dat wordt geïllustreerd door niet na de eerste keer de prijs te winnen in te dutten, maar met grote energie door te gaan.

De jury roemde het korps onder andere voor de zeer originele wijze waarop het korps zich inzet de diversiteit te bevorderen. Pluspunten waren de creatieve wervingscampagne, de zeer actieve netwerken binnen het korps en het feit dat hard gewerkt wordt aan een veilig klimaat, bijvoorbeeld door het instellen van de leergang Diversiteit in Leiderschap.

De Diversiteitprijs Nederlandse Politie is vooral bedoeld als stimulans voor de implementatie van diversiteit bij de Nederlandse politie.