Ingezonden persbericht



- Persinformatie -

Neckermann Reizen schaft vliegtax per direct af

- Nu al boeken zonder vliegtax -

Neckermann Reizen schrapt met onmiddellijke ingang de vliegtax voor alle nieuwe boekingen, met vertrek vanaf 1 april a.s.. Alle klanten die al een vakantie hebben geboekt met vertrek na 1 juli a.s. ontvangen hun geld terug. De afschaffing van de vliegtax wordt gestapeld op alle bestaande kortingsacties die Neckermann Reizen op dit moment voert. Met deze beslissing onderstreept Neckermann Reizen haar imago als aanbieder van scherpgeprijsde vliegvakanties.

Vliegtax
De vorig jaar juli ingevoerde vliegtax voor vliegtuigpassagiers gaat per 1 juli 2009 weer verdwijnen. Het voornemen hiertoe maakt deel uit van het pakket van maatregelen, waarmee het kabinet de economie wil stimuleren. Thomas Cook Nederland heeft zich de afgelopen periode stevig verzet tegen deze zogenaamde milieumaatregel en is opgelucht dat de vliegbelasting nu wordt afgeschaft. "Een steun in de rug voor Nederlandse consument en voor de reisbranche" aldus topman Gert de Caluwe van Thomas Cook Nederland. De aankondiging van de maatregel leidde al tot veel extra telefoontjes met vragen van klanten bij het callcentre van Thomas Cook Nederland. Thomas Cook heeft een projectteam opgezet die de afschaffing van de vliegtax voor de klanten in goede banen leidt.

Over Neckermann
Neckermann biedt vliegreizen naar populaire zonbestemmingen over de hele wereld. Ieder jaar kiezen meer dan een half miljoen mensen ervoor om met Neckermann te reizen en dat is niet zomaar. Want Neckermann heeft alles goed geregeld, zodat u kunt genieten van een zorgeloze vakantie! Neckermann is onderdeel van Thomas Cook Nederland. Tot deze organisatie behoren ook Vrij Uit en het reisbureauketen Thomas Cook. Jaarlijks kiezen 1,3 miljoen Nederlanders er voor om hun vakantie door één van de merken van Thomas Cook Nederland te laten verzorgen.

Hoofddorp, 27 maart 2009


---