Ingezonden persbericht


Sony Ericsson wint award Best Camera Phone 2009

Sony Ericsson C905 CybershotTM uitgeroepen tot beste cameratelefoon tijdens uitreiking van de Graham Telecom Awards

Badhoevedorp - 27 maart 2009 - De uitreiking van de Graham Telecom Awards vond woensdag plaats tijdens het TelecomGala in theater Spant! te Bussum. Sony Ericsson was met verschillende toestellen genomineerd in de categorieën: Best Basic Phone, Best Design Phone, Best Multimedia Phone, Best Camera Phone, Best Music Phone, Best Smart Phone en Best Phone Over All. De fabrikant eindigde met haar toestellen in de top drie van maar liefst vier categorieën, te weten de J132 in de categorie Best Basic Phone 2009, de C905 in de categorie Best Camera Phone 2009, de W705 in de categorie Best Music Phone 2009 en de Xperia X1 in de categorie Best Smart Phone 2009. In de categorie Best Camera Phone 2009 is de Sony Ericsson C905 CybershotTM verkozen tot grote winnaar.

Met recht een winnaar
De C905 is een reëel alternatief voor een digitale camera en beschikt onder andere over een 8.1 megapixel camera en een echte cameraflitser. Daarbij is de afdrukkwaliteit van de foto's subliem. Een terechte winnaar dus! Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux is enorm trots op de award die hij ontving uit handen van presentatrice en gastvrouw van de avond Quinty Trustfull. "De Graham krijgt een mooi plekje op onze balie in Badhoevedorp, zodat alle collega's iedere dag kunnen genieten van deze welverdiende prijs."

Stemming
De bezoekers van de websites van De Telegraaf, Sp!ts, Connexie en diverse Sanoma Men's Magazines zijn in februari opgeroepen te stemmen op hun favoriete telefoon in de genoemde categorieën. Meer dan 2800 mensen brachten hun stem uit en bepaalden zo per categorie de top drie. Deze top is tenslotte beoordeeld door zeven vakjournalisten om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Over Sony Ericsson
Sony Ericsson is een topspeler op de wereldmarkt met circa 97 miljoen verkochte telefoons in 2008. Diversiteit is een van de kernkwaliteiten van de onderneming, die in meer dan tachtig landen actief is, waaronder productielocaties in China en R&D-locaties in China, Europa, India, Japan en Noord-Amerika. Sony Ericsson werd in oktober 2001 door Sony en Ericsson opgericht als een 50-50 joint venture en heeft haar internationale hoofdkantoor in London.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.nl/persbronnen

NOOT VOOR DE REDACTIE (