Sint Franciscus Gasthuis
* Maart »

* 30 mrt 2009

Spaanse internisten nemen kijkje in keuken van Sint Franciscus Gasthuis

In het kader van kennisoverdracht zijn 36 Spaanse internisten op donderdag 26 en vrijdag 27 maart 2009 te gast in het Sint Franciscus Gasthuis. Zij krijgen twee dagen lang rondleidingen en onderwijs over Vasculaire Geneeskunde, een vakgebied dat in Spanje nog tot bloei moet komen. De Spaanse internisten komen donderdagochtend 26 maart aan en vertrekken vrijdagavond 27 maart 2009 weer richting Spanje.

Kennisoverdracht

Initiatiefnemer van dit bezoek is de van oorsprong Spaanse internist dr. M. Castro Cabezas. In het Sint Franciscus Gasthuis helpt hij veel patiënten met vasculaire problemen. Dr. Castro Cabezas: De Spaanse internisten zijn erg geïnteresseerd in de manier waarop de Vasculaire Geneeskunde in ons ziekenhuis is georganiseerd. Het overgrote deel van hen is nog beginnend op het gebied van de Vasculaire Geneeskunde. Het is een vol programma gaat dr. Castro Cabezas verder. Onze Spaanse gasten krijgen onder andere rondleidingen op het Vaatlaboratorium, op de afdeling Cardiologie, in het Diabetes / Vasculair Centrum en in het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium. Diverse specialisten van het Sint Franciscus Gasthuis werken mee aan dit intensieve programma met voordrachten en onderwijsgroepen. April vorig jaar en in mei 2005 bezochten ook al twee groepen Spaanse internisten het Sint Franciscus Gasthuis.

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Het Sint Franciscus Gasthuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Om deze topklinische zorg nu en in de toekomst te kunnen leveren, heeft het Sint Franciscus Gasthuis veel aandacht voor opleiding, bijscholing, (wetenschappelijk) onderzoek en vernieuwing. Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam