PvdA Rotterdam



Het gezicht van de vakbeweging in Rotterdam

Vr 27 Mrt 2009 - Redactie

Een aantal vakbondsleden in Rotterdam heeft een boek geschreven over de vakbeweging in Rotterdam. Aan de hand van een dertigtal interviews en biografieën geven de auteurs een beeld van bevlogen vakbondsmensen.

Het boek, getiteld Het gezicht van de vakbeweging - Rotterdam, is een galerij van uiteenlopende geschiedenissen van mensen die de auteurs in, buiten en na het werk tegenkomen of zijn tegengekomen op allerlei plaatsen in de maatschappij.
"Het boek kan worden gezien als een monument ter herinnering aan al die mensen die zich met hart en ziel, en met gevaar voor bestaanszekerheid, hebben ingezet voor de verbetering van de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsomstandigheden in Rotterdam en de Rijnmond, in de haven en in de stad.", aldus de auteurs.

Veel is geschreven over mensen die op landelijke niveau de vakbeweging vertegenwoordigden in overleg- en bestuurssituaties. Veel minder over mensen die plaatselijk in Rotterdam en de Rijnmond leiding gaven aan de vakbeweging en in de praktijk het draagvlak organiseerden. Vrouwen en mannen die zich sterk hebben gemaakt voor de bond: waarom deden ze dat, waar kwamen ze vandaan, wat hebben ze bereikt en hoe staan ze in het leven? Aandacht kortom voor de menselijke maat.