Gemeente Rhenen


Bouwplan Radboudweg toch uitgewerkt

27 maart 2009 - De gemeente Rhenen wil de eigenaresse van een stuk grond aan de Radboudweg gelegenheid bieden haar bouwplan uit te werken en planologisch te onderbouwen. Over de bestemming van deze locatie is eerder discussie geweest.

In de raadsvergadering van 27 januari 2009 is het collegevoorstel aangehouden om een uitspraak te doen over de uitruil van de rode contour ten gunste van het perceel aan de Radboudweg. De eigenaresse wil op haar perceel één of twee woningen bouwen. Daartegen protesteerden 16 buurtgenoten die zich hebben verenigd onder de naam Belangengroep Laarschenberg.

In het verleden heeft het gemeentebestuur steeds aangegeven dat woningbouw op dit perceel niet aanvaardbaar is, maar de raad heeft bij de vaststelling van de structuurvisie in 2008 aangegeven dat zij één of twee woningen wel aanvaardbaar vindt. Gelet op de overwegingen in de raadsvergadering is nader onderzoek gedaan naar in beginsel bebouwbare percelen binnen de rode contour, die gemeentelijk eigendom zijn en waarvan de rode contour uitgeruild kan worden. Daarvoor komen in aanmerking percelen Kuilweg en Beukenlaan.

De gemeente Rhenen wil de eigenaresse gelegenheid bieden haar bouwplan uit te werken en planologisch te onderbouwen. Er wordt alleen meegewerkt aan verlegging van de rode contour als woningbouw binnen randvoorwaarden daadwerkelijk mogelijk blijkt.