Handtekening.nl wint pitchwedstrijd Square One


GRONINGEN, 20090330 -- Afgelopen vrijdag vond de pitchwedstrijd van het Groninger investeringsfonds Square One plaats. Twee studentondernemers veroverden met de website Handtekening.nl de eerste prijs t.w.v. ¤ 1000,--. Zij ontvingen de prijs uit handen van juryvoorzitter Theo Hoeksema (directeur Accepté B.V.).

Met de site Handtekening.nl willen de twee jonge ondernemers Paul van Moorsel (19) en Stephan Vierkant (21), beide studerend aan de Hanzehogeschool Groningen, mensen voorzien van een nieuwe handtekening als zij met hun huidige niet tevreden zijn. "Het blijkt dat veel mensen niet tevreden zijn met hun handtekening. Soms zelfs zo erg dat ze zich schamen als ze er een moeten zetten. Met enkele aanwijzingen van de klant ontwerpen onze ontwerpers een nieuwe handtekening. Een mooie handtekening waar je trots op kunt zijn!" legt Paul uit.

"Met de teloorgang van het schrijfonderwijs en de opkomst van de ICT is men steeds minder goed in staat zelf een mooie handtekening te verzinnen, en dat terwijl een handtekening erg belangrijk is", vindt Stephan: "Het is een eerste indruk die je achterlaat op bijvoorbeeld een belangrijk document of sollicitatiebrief. Een handtekening is ook een soort schriftelijke handdruk. Je kunt nog zo'n mooie brief hebben, maar met een `kinderlijke' handtekening kom je steeds niet over als de persoon die je graag wilt zijn".

De pitchwedstrijd werd gehouden in de Statenzaal in het Provinciehuis in Groningen. In de wedstrijd, waaraan 6 jonge ondernemers meededen, moest de deskundige jury in slechts 2 minuten overtuigd worden van het idee. Na afloop van de pitch was er door de jury en het publiek de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Toen de jury zich ging beraden begon het eigenlijk pas, volgens Stephan: "We werden door veel mensen aangesproken die iets zien in de site. We hebben al interessante gesprekken gehad met andere ondernemers en we hopen dat we deze site heel groot kunnen maken. We zijn pas sinds december online en hebben al meer dan honderd handtekeningen verkocht, dus er is zeker vraag naar!".





Ingezonden persbericht