Ingezonden persbericht


'Wat heeft u in huis?'
27 03 2009 / 29 08 2009
Een expositie van en met Elburgers

Persbericht 27 januari 2009 Het museum wil de inwoners van Elburg nauw betrekken bij de inrichting van de eerstvolgende tentoonstelling 'Wat heeft u in huis?- Een expositie van en met Elburgers'. Alle (ex) Elburgers worden gevraagd om een collectiestuk naar Museum Elburg te brengen om samen een tentoonstelling te kunnen maken die gaat over hun eigen geschiedenis.

De tentoonstelling is speciaal voor Elburgers die altijd al eens hebben willen deelnemen aan een expositie of die een speciaal voorwerp of verhaal willen delen met een groot publiek. Het verleden van Elburg wordt op deze manier vormgegeven in een expositie, die qua inhoud nu nog een grote verassing is voor zowel museummedewerkers als de inwoners van Elburg!

Het museum is geïnteresseerd in een breed scala aan voorwerpen. Sieraden, meubels, porselein, schilderijen, foto's, gebruiksvoorwerpen etc. De voorwerpen moeten wel dateren van vóór 1950. Heel interessant is het persoonlijke verhaal achter het voorwerp. Iedereen wordt daarom verzocht om bij het voorwerp een verhaal (bij voorkeur digitaal) in te leveren. Er mogen ook meerdere voorwerpen worden gebracht. Het museum tracht alles een plek te geven in de tentoonstelling, maar dit kan niet voor 100% worden gegarandeerd. Alle voorwerpen die worden gebracht zijn verzekerd. De collectiestukken kunnen tijdens openingstijden van het museum worden gebracht bij de museumbalie tot en met zaterdag 21 februari 2009.

Tijdens de tentoonstelling wordt er wekelijks een 'object van de maand' geselecteerd. Dit voorwerp krijgt een speciale plek en speciale aandacht in het museum. Bovendien wordt dit voorwerp nader belicht in de media. Alle informatie is na te lezen op www.museumelburg.nl.



Ingezonden persbericht