Gemeente Valkenswaard

afsluiting Dommelseweg vanwege onderhoud

Gedeeltelijke afsluiting Dommelseweg vanwege onderhoud

Op maandag 9 maart wordt gestart met werkzaamheden aan het gedeelte van de Dommelseweg in Valkenswaard, tussen de kruising met Nieuwe Waalreseweg en de Akkerstraat. De rijbaan in dit weggedeelte wordt hersteld en waar nodig vernieuwd. In totaal zullen de werkzaamheden circa drie weken in beslag nemen dus tot en met 27 maart aanstaande.

Verkeersmaatregelen
Vanwege het werk wordt van 9 tot en met 27 maart het gedeelte van de Dommelseweg tussen Nieuwe Waalreseweg en Akkerstraat afgesloten voor doorgaand verkeer in één richting.

Verkeer vanuit Dommelen richting Valkenswaard wordt omgeleid. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.
Verkeer komend vanuit Valkenswaard richting Dommelen kan wèl gebruik maken van de Dommelseweg.

De afsluiting geldt niet voor (brom)fietsverkeer. Tijdens het werk is tweerichtingsverkeer voor fietsers op de Dommelseweg gewoon mogelijk. Wel dienen fietsers even af te stappen bij het werkvak.

Gewijzigde route busdienst
De busdienst richting Valkenswaard zal in genoemde periode een gewijzigde route volgen.

Vanwege de werkzaamheden aan de Bergstraat in Dommelen rijdt Hermes al om via Tienendreef en de Nieuwe Waalreseweg. Van 9 tot en met 27 maart zullen de bussen vanaf de Nieuwe Waalreseweg de Dommelseweg oversteken en via de Vasco da Gamastraat, Amundsenstraat en Kromstraat hun weg vervolgen. Er vervallen dan geen bushaltes in de route naar de Markt.

Informatie
De bewoners/bedrijven aan de Dommelseweg ontvangen een brief van de aannemer over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij de toezichthouder op het werk, de heer F. Kloor van RA infra. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2076163.