Gemeente Scheemda


Atriumconcert Scheemda

Op 27 maart kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen in het gemeentehuis van Scheemda. Daar vindt 's avonds het jaarlijkse Atriumconcert plaats, waar jonge musici laten horen wat ze kunnen.

Het begon ooit met de wens van Muziekschool Oost-Groningen in Winschoten om leerlingen uit de omringende gemeentes ook in hun eigen gemeente te laten optreden. Tineke Abelen, manager van Muziekschool Oost-Groningen: "We houden de meeste voorspeelavonden en concerten in de grote zaal van de Muziekschool in Winschoten. Leuk voor Winschoten, maar jammer voor Bellingwolde, Reiderland en Scheemda, waar we ook muzieklessen geven. Daarom hebben we, in samenwerking met de gemeente Scheemda, enkele jaren geleden het Atriumconcert bedacht. Muziekschoolleerlingen uit Scheemda spelen tijdens het concert in `eigen huis': het gemeentehuis van Scheemda."

Dit jaar kunnen het gemeentebestuur, trotse familieleden en andere muziekliefhebbers genieten van een gevarieerde avond. Allereerst laat de klas Algemene Muzikale Vorming flink van zich horen met zang, trommels, blokfluit en klokkenspel. Dan nemen de oudere leerlingen het van hen over met klassieke en moderne stukken op onder andere piano, saxofoon, keyboard en gitaar. Het jeugdorkest van de Scheemder muziekvereniging Prins Hendrik zorgt voor een daverend optreden, waarna het Provinciaal Jeugdorkest Groningen de avond afsluit met een speciaal gastoptreden.

Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom.

Het Atriumconcert is gratis toegankelijk.