Universiteit Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

24 maart 2009

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Veel animo masterstudenten voor Honours Class

Universiteit en Rabobank bieden studenten samen cursus over ondernemerschap

Twintig Utrechtse masterstudenten volgen vanaf 27 maart een nieuwe cursus Corporate Entrepeneurship, die de Universiteit Utrecht in nauwe samenwerking met Rabobank Utrecht e.o. organiseert. Het animo voor deze cursus over ondernemerschap, die geen studiepunten oplevert, was overweldigend. Er meldden zich ruim zeventig studenten. In deze tijd van economische crisis buigen de studenten zich met specialisten van de Rabobank en hoogleraren van de universiteit over onder meer maatschappelijk verantwoord ondernemen, ondernemende marketing en internationaal ondernemerschap.

De studenten, van de opleidingen diergeneeskunde tot fiscaal recht, krijgen in de cursus inzicht in ondernemerschap en innovatie in bedrijven, waardoor ze hun academische kennis straks beter kunnen omzetten in de praktijk. "Het gaat om het stimuleren van een ondernemende houding", legt cursuscoördinator Codrin Kruijne uit, "daarbij gaat het om studenten van allerlei opleidingen. We hebben de studenten geselecteerd op motivatie en echte interesse in ondernemerschap, het gaat om een flinke tijdsinvestering." De studenten volgen lezingen van onder meer dr. W. Boonstra (hoofd Economisch Onderzoek Rabobank), Ruud Nijs, directeur MVO van Rabobank Nederland, hoogleraren prof.dr. A. Buijs (Financiering), prof.dr. S. Kraus (Entrepeneurship) en prof.dr. T. Bahlmann (Bedrijfseconomie), allen van de Universiteit Utrecht.

Ondernemerschap en de universiteit

Het overdragen van academische kennis naar de praktijk ziet de Universiteit Utrecht als een van haar taken. Daarom is aan het departement Economie het Centrum voor Ondernemerschap (CvO) opgezet. Het CvO richt zich op academisch ondernemerschapsonderwijs en ondersteunen van ondernemerschap, op basis van wetenschappelijk onderzoek. Deze cursus valt onder de activiteiten van het CvO. De bijdrage van Rabobank Utrecht e.o. maakt dit academische programma, aangevuld met kennis uit de praktijk, mogelijk. De Rabobank wil als lokale betrokken bank excellent ondernemerschap stimuleren.

Getuigschrift van Yvonne van Rooy

Na succesvolle afronding ontvangen de studenten in het weekend van 5 en 6 juni een getuigschrift uit handen van voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht Yvonne van Rooy. De studenten presenteren en bediscussiëren in dit slotweekend een paper over een actueel onderwerp over ondernemerschap dat zij tijdens de cursus hebben geschreven.

Kijk hier voor meer informatie over het Centrum voor Ondernemerschap.

Meer informatie

Wietske de Lange, persvoorlichter Universiteit Utrecht (030) 253 4073, w.delange@uu.nl. Stijn Terlingen, Rabobank Utrecht e.o., (030) 2874778, s.terlingen@utrecht.rabobank.nl.