Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Metaaltechniek

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Utrecht, 27 maart 2009

------

CNV Metaaltechniek vreest voor honderden banen Kroymans.

Niet uitbetalen salarissen en uitblijven informatie leidt tot grote zorg over voortbestaan Kroymans.

Sinds bekend is geworden dat voor Kroymans, importeur en dealer van luxe automerken, surseance van betaling is aangevraagd, neemt de onzekerheid voor de werknemers met de dag toe. Vakbondsbestuurder Dolf Polders vreest inmiddels dat het voortbestaan van Kroymans aan een zijden draadje hangt.

Dolf Polders: "het lukt mij en de Centrale Ondernemingsraad niet in gesprek te komen met de bewindvoerder. En inmiddels is het UWV gevraagd de salarisbetaling over de maand maart over te nemen. Leden staan met de tranen in de ogen bij me. Door het uitblijven de informatie zie ik het somber in".

De importeurs van Kroymans vallen buiten de surseance van betaling, maar ook daar is inmiddels onzekerheid over de loonbetaling. Dolf Polders: "het ziet er gewoon niet goed uit en ik maak me samen met de werknemers grote zorgen".

Uiteraard wordt nog steeds gepoogd meer duidelijkheid te krijgen van de bewindvoerders en bezoekt CNV Metaaltechniek veel vestigingen om leden te woord te staan. Inzet is uiteraard dat mensen hun loon krijgen en hopelijk middels overnames hun werk behouden.