Ingezonden persbericht


PERSBERICHT GRAAG PLAATSEN NA 4 mei

---------------------

Pot d'Or winnares Petra Wolf in De Bakkerij

Kunsthuis De Bakkerij uit Bergen presenteert ieder seizoen verschillende disciplines in de kunst. In de nieuwe expositie gaat de aandacht ook uit naar keramiek van Petra Wolf uit Duitsland. Zij won tijdens Keramisto 2008 een bijzondere prijs: de Pot d'Or. Dit is een prijs die door de deelnemende keramisten van Keramisto jaarlijks wordt toegekend aan de beste keramist. Van de winnaar wordt elk jaar een werkstuk aangekocht dat vervolgens wordt toegevoegd aan de keramiekcollectie in de bibiliotheek te Gennep. In De Bakkerij zijn van Petra meer dan 20 unica te bewonderen.

Op tweede paasdag 13 mei om 15.00 uur is er een speciale bijeenkomst waar ook de kunstenaars bij aanwezig zijn. Keramist Geert Jacobs houdt een kort praatje en kunstenaar Willebrord de Winter geeft in zijn verhaal een "ode aan het menselijk lichaam". Tijdens deze expositie is er ook werk van Simon Woudwijk. Simon is 25 jaar kunstenaar en combineert zijn schilderkunst met fotografie. Hij signeert zijn nieuwe boekwerk "Een lijn in de tijd". Een aantal bronzen sculpturen van Marti de Greef is nog warm. De Bakkerij heeft een primeur.

Deze expositie loopt tot 11 mei. De Bakkerij is geopend op vrijdag 14.00 - 18.00 uur, tijdens feestdagen en in het weekend 11.00 - 18.00 uur. Kerkstraat 1a, 5854 AJ Bergen (aan de Maas). Telefoon 0485 340074, website: www.bakkerijbergen.nl

---------------------

Perscontact: Claus Burgers 06 25053062