Gemeente Utrecht

Muurkrant in Overvecht met informatie voor bewoners

Bewoners van Overvecht kunnen voortaan in de muurkrant lezen wat er te doen is in hun wijk. Op vrijdag 3 april brengt wijkwethouder Rinda den Besten van 12.45 tot 13.30 uur een bezoek aan buurthuis De Bram aan de Rhonedreef 40 in Overvecht Zuid. Hier onthult zij de eerste 'Doe Mee in Overvecht!' muurkrant, bekijkt ze het opgeknapte buurthuis en geeft ze drie vrouwen een prijs voor het beste 'gezonde' idee tijdens de vrouwengezondheidsdag in november 2008.

Het buurthuis was toe aan een grote onderhoudsbeurt. Hiervoor is geld beschikbaar gesteld vanuit het wijkactieplan. De gymzaal heeft nu een nieuwe vloer, de muren zijn geverfd, er zijn nieuwe tafels en stoelen aangeschaft en de andere ruimtes van het gebouw hebben nieuwe vloerbedekking gekregen. Voor de fietsen van de fietsles zijn twee fietstrommels voor het buurthuis geplaatst. Buurthuis De Bram is weer helemaal klaar voor alle activiteiten als: meideninloop, jongensinloop, kinderinloop, oudereninloop, buurtvaders, volleybal, yogalessen, aquarellessen, bingoavonden en peutergym.

De muurkrant verschijnt vier keer per jaar. Buurthuis De Bram is één van de plaatsen waar de muurkrant komt te hangen. Andere locaties zijn: buurthuis De Boog, winkelcentra De Klop, De Gagelhof en Overkapel, Wijkbureau en Wijkinformatiepunt Overvecht, prestatiewinkel De Wissel, Wegwijzer Arnodreef, cultuurhuis Stefanus, stadsboerderij De Gagel, natuurtuin Klopvaart, buurtwinkel Camera Obscuradreef, Milieupunt Overvecht en in vijf ontmoetingsflats in de wijk. In diverse portieken in de wijk komt een klein formaat te hangen.

Prijsuitreiking Gezond Idee
De GG&GD heeft op 23 november 2008 voor de tweede maal een Vrouwengezondheidsdag georganiseerd in Overvecht. Een groot aantal organisaties op het gebied van gezondheid, welzijn en sport heeft aan deze dag bijgedragen. Een van de activiteiten tijdens deze dag was om zelf met een gezond idee voor de wijk te komen. Uit de 44 ideeën heeft een jury drie ideeën geselecteerd voor de eerste, tweede en derde prijs. Alle vrouwen die een idee hebben ingeleverd zijn uitgenodigd om de prijsuitreiking 'Gezond Idee' in buurthuis De Bram bij te wonen.

Programma
12.45 uur Onthulling muurkrant 'Doe Mee in Overvecht!' 12.55 uur Bezichtiging vernieuwde De Bram
13.10 uur Toespraak Rinda den Besten en prijsuitreiking Gezond Idee 13.30 uur Afsluiting

Krachtwijk
Overvecht is één van de krachtwijken van Utrecht. Dit betekent dat er voor de wijk een wijkactieplan is gemaakt. In de muurkrant staat nieuws over concrete activiteiten uit dit plan. De muurkrant wordt samengesteld door de gemeente (wijkbureau Overvecht) en de woningcorporatie Mitros, Bo-Ex en Portaal en is onderdeel van het wijkactieplan 'Doe Mee in Overvecht!'. Bewoners en andere geïnteresseerden kunnen kijken op de website www.doemeeinovervecht.nl voor meer informatie en kunnen zich opgeven voor de digitale nieuwsbrief.