Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 maart 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Man aangehouden na flessentrekkerij

Enschede

Een 41-jarige man uit Enschede werd donderdag 26 maart aangehouden, omdat de man in een restaurant aan de Boulevard 1945 in Enschede zich culinair heeft laten verwennen zonder ervoor te betalen. De man werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij bleek vaker voor flessentrekkerij te zijn aangehouden. (09-034669)

Twee mannen aangehouden na poging inbraak Enschede
Twee mannen, een 28-jarige en een 43-jarige man, beiden uit Enschede, werden donderdagavond 26 maart aangehouden, omdat zij op heterdaad betrapt werden tijdens eens een poging in te breken in een pand in Enschede.

Donderdagavond 26 maart omstreeks 23.45 uur zagen oplettende agenten twee mannen proberen een pand binnen te dringen aan de C.F. Klaarstraat in Enschede. De twee, een 28-jarige en een 43-jarige man, beiden uit Enschede, werden op heterdaad aangehouden. Beiden verklaarden een slaapplaats te zoeken. Ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-034675)

Vermoedelijk onder invloed van alcohol, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 37-jarige automobilist uit Hengelo raakte vrijdagmorgen 27 maart zijn rijbewijs kwijt, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 27 maart omstreeks 02.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Wetstraat in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 37-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse op het bureau. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. De man bleek vaker onder invloed van alcohol een auto te hebben bestuurd. (09-034694)

Snorfietser lichtgewond na aanrijding met automobilist Almelo
Een 57-jarige snorfietser uit Geesteren raakte donderdag 26 maart lichtgewond toen hij met zijn snorfiets werd aangereden door een automobiliste.

Donderdagavond 26 maart omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding. Bleek dat een 25-jarige automobiliste over het Binnenhof reed. Ter hoogte van het winkelcentrum sloeg de vrouw rechtsaf. Hierbij zag de vrouw een 57-jarige snorfietser uit Geesteren over het hoofd, die naast haar reed en rechtdoor ging. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De snorfietser raakte hierbij lichtgewond.

Omdat het vermoeden bestond dat de snorfietser alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,79 promille uit. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. (09-034605)

Bij diverse verkeerscontroles in Vriezenveen / Vroomshoop zijn 75 processen-verbaal uitgeschreven

Vriezenveen / Vroomshoop

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Vriezenveen werden 75 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Koningsweg in Vriezenveen en De Koele in Vroomshoop.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het overschrijden van de constructiesnelheid van bromfietsen (11x), het niet dragen van een helm (2x), het niet dragen van een autogordel (45x) en diverse andere overtredingen. (09-034642)

Zes snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt De Lutte
Zes automobilisten raakten donderdagavond 26 maart hun rijbewijs kwijt. Tijdens een controle door de politie op de A1 tussen 14.00 uur en 21.00 uur, overschreden 35 automobilisten de maximum snelheid. Tijdelijk is een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur toegestaan. Zes automobilisten overschreden de toegestane snelheid met meer dan 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 152 kilometer per uur. Van hen werd het rijbewijs ingevorderd. (09-034618)

Twee mannen krijgen rode kaart, mogen een jaar lang geen horeca bezoeken in Enschede Enschede
Een 21-jarige en een 22-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, hebben op 23 maart een rode kaart ontvangen en mogen een jaar lang niet bij 71 aangesloten horecagelegenheden in Enschede komen. De twee hebben de rode kaart uitgereikt gekregen nadat uit onderzoek was gebleken dat de twee verantwoordelijk waren voor openlijke geweldpleging op de Stadtsgravenstraat / Oude Markt in de nacht van zaterdag 21 april op zondag 22 april. Het collectieve horecaverbod is in het leven geroepen om geweld te weren in en rond de horecagelegenheden in Enschede. Inmiddels zijn 71 horecagelegenheden aangesloten bij het collectief. (09-020117)

Twintig processen-verbaal uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van autogordels Tubbergen / Geesteren
De politie heeft tijdens een gordelcontrole in Tubbergen / Geesteren op dinsdag 26 maart zijn 20 processen-verbaal uitgeschreven. Tien automobilisten vervoerden hun kinderen anders dan de voorgeschreven zitjes / gordels. De controles werden gehouden op de Bruno van Ommenstraat, Haarweg en Uelserweg in Tubbergen en de Vriezenveenseweg en Langeveenseweg in Geesteren. Eén proces-verbaal werd uitgeschreven voor een defect achterlicht op een veetrailer en één proces-verbaal voor het ontbreken van een losbreekreminrichting. (09-034375)

Bij diverse verkeerscontroles in Hoge Hexel zijn 104 processen-verbaal uitgeschreven

Hoge Hexel

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in Hoge Hexel op dinsdag 24 maart 104 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Hexelseweg waarbij 50 kilometer per uur is toegestaan. Van de 472 passerende voertuigen reden er 104 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur. (09-010467)

Auto vernield, politie zoekt getuigen Wierden
Zondagmorgen 22 maart deed een 24-jarige man uit Wierden een vervelende ontdekking. In de nacht van zaterdag 21 maart op zondag 22 maart raakte zijn auto vernield op de Hooiland in Wierden. Bleek dat een stoeptegel tegen zijn auto was gegooid.

De politie zoekt de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernieling. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Wierden 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-032772)

Automobilist aangehouden voor verlaten van de plaats van een ongeval.

Enschede

Een 21-jarige automobilist uit Enschede is aangehouden, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt en de plek van het ongeval had verlaten. Hierdoor was er een onveilige situatie ontstaan i.v.m. het oliespoor dat was gecreëerd.

Op woensdag 25 maart even voor 16.00 uur reed een automobilist over de Kuipersdijk in Enschede, vanaf de Spelbergweg in de richting van de Mooienhof. Bij de Mooienhof reed de automobilist direct achter een auto aan, die voor hem reed en een zogenoemde bollard passeerde. De 21-jarige man stopte niet voor de weer omhoog komende bollard en reed direct door, waardoor het paaltje dat weer omhoog kwam de onderkant van de auto raakte en er een lekkage ontstond aan zijn auto. De automobilist heeft toen hulp gehaald om de auto van de plaats van het incident weg te halen. Dit is gebeurd, maar hierdoor ontstond ook een oliespoor op het wegdek. De plek van het ongeval is niet gemeld bij de politie of gemeente en ook niet schoongemaakt. De politie was inmiddels door een alerte buschauffeur gewaarschuwd en constateerde dat er een onveilige situatie was ontstaan door de ruime hoeveelheid olie, die op het wegdek lag. Enkele fietsers waren hierdoor al ten val gekomen. Twente Milieu werd ingeschakeld om het wegdek schoon te maken. De politie kon even later de 21-jarige automobilist elders in Enschede aanhouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval. (09-034108)

---- --