Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Praxis en Goldsmith schenken opbrengst viooltje 'Penny Marlies' aan KiKafonds

SPECIAAL GEKWEEKT VIOOLTJE VOOR MEISJE DAT NIET VERGETEN WILDE WORDEN

Diemen, 27 maart 2009 - Praxis introduceert de Penny Marlies: een uniek viooltje dat speciaal voor Praxis is gekweekt als eerbetoon aan Marlies Bijl. Een meisje uit Terneuzen dat vorig jaar op 16-jarige leeftijd na een langdurig ziekbed stierf aan leukemie. Het idee voor dit bijzondere viooltje is afkomstig van Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma Eigen Huis en Tuin. Hoekstra ontmoette Marlies vorig jaar en was diep onder de indruk van haar optimisme en veerkracht. "Marlies was een bijzonder meisje dat niet vergeten wilde worden. Door haar naam aan dit paars-geel gekleurde viooltje te geven, leeft zij voort en vervullen we haar wens de opbrengst te schenken aan het KiKafonds." De Penny Marlies is op 27, 28 en 29 maart bij alle Praxis Megastores met Tuincentra en bij de Praxis-vestigingen Middelburg, Goes, Vlissingen en Zierikzee verkrijgbaar.

Marlies was een meisje dat ondanks haar ziekte haar vrolijkheid en optimisme nooit verloren heeft. In 2001 werd vastgesteld dat zij leukemie had. Dat was het begin van een jarenlang ziekbed en tal van ingrijpende behandeltrajecten, waardoor Marlies niet echt kind meer kon zijn. Nadat ze verschillende zware chemokuren had ondergaan, kregen Marlies en haar ouders te horen dat de leukemie weg was. Tot de ziekte opnieuw de kop opstak in 2006 en Marlies begin 2008 te horen kreeg dat zij zou komen te overlijden. "Marlies was een bijzonder meisje dat niet echt bang was om dood te gaan, maar wél om te worden vergeten. Ze vond het geweldig dat haar naam in een plantje zou worden vereeuwigd", vertelt Marie José Bijl, de moeder van Marlies. "Nu komt haar grootste wens in vervulling. Dat is een groot en onbetaalbaar geschenk, waarvoor wij ontzettend dankbaar zijn."

De Penny Marlies is speciaal voor Praxis gekweekt door Goldsmith. Beide partijen schenken de opbrengst van het viooltje aan het KiKafonds dat fondsen werft voor onderzoek naar de oorzaken van kinderkanker. De Penny Marlies is op 27, 28 en 29 maart verkrijgbaar bij de Praxis-vestigingen in Amersfoort, Amsterdam Westerpoort, Amsterdam Zuidoost, Assen, Beverwijk, Duiven, Eindhoven, Goes, Groningen, Leeuwarden, Middelburg, Nieuwegein, Rotterdam, Vlissingen en Zierikzee.

Over Praxis
Praxis is een van de grootste en bekendste doe-het-zelfketens in Nederland. Praxis bestaat uit 136 winkels inclusief 28 megastores. Elf van de megastores hebben daarnaast een tuincentrum. Naast het reguliere doe-het-zelf assortiment vindt de klant bij Praxis een uitgebreid assortiment voor woninginrichting. Praxis maakt deel uit van de Maxeda DIY Groep, de marktleider in de Benelux. Praxis heeft bijna 5.000 mensen in dienst. Meer informatie: www.praxis.nl.


- EINDE PERSBERICHT-

Noot aan de redactie,