Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zoetermeer, 27 maart 2009

Branche begroet weer dertien gediplomeerde vaklieden ondergrondse infratechniek

Op 24 maart hebben dertien leerlingen in de kabel- en leidingsector een vakdiploma ontvangen in Eindhoven. Zeven hebben een diploma Kabelwerker en/of Buizenlegger behaald en zes zijn nu gediplomeerd Aankomend Buizenlegger. Op basis van praktijkleren (leren en werken tegelijk) zijn ze werkzaam bij aannemersbedrijven in zuidoost Nederland. Door vergrijzing ontstaat op korte termijn in de kabel- en leidingsector een tekort van ruim 4.000 vaklieden in de ondergrondse infratechniek. Opleiding en instroom staat in deze sector, ondanks de economische crisis, hoog op de agenda.

De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in het Van de Valk hotel in Eindhoven in aanwezigheid van de directies en leermeesters van de leerbedrijven, waarbij de leerlingen tijdens hun studietijd gewerkt hebben.

Campagne 'Wij hebben de Power!'
Het actief benaderen van jongeren met een VMBO-opleiding staat hoog op de agenda van de kabel- en leidingsector. De campagne 'Heb jij de power?', die vorig jaar van start is gegaan, zet de ondergrondse infratechniek (terecht) neer als een bedrijfstak die onmisbaar is voor Nederland en voor jongeren boeiend en verantwoordelijk werk biedt met veel groeikansen. De campagne zal nog enkele jaren worden voortgezet, maar zal zich naast de instroom meer gaan richten op imagoversterking van een 'onzichtbare' maar zeer essentiële sector. De ondergrondse infratechniek is de levensader van Nederland. De campagne zal daarmee ook wijzigen in de slogan: 'Wij hebben de power!'. De campagne is een activiteit van Bouwend Nederland en GOA Leidingtechniek, het landelijk opleidingscentrum van de samenwerkingsverbanden in de ondergrondse infratechniek. Kijk voor meer informatie op www.hebjijdepower.nl.

()



Ingezonden persbericht