Ingezonden persbericht


----------
Vragen van de leden Ortega-Martijn (ChristenUnie), Vos (PvdA) en Van Vroonhoven-Kok (CDA) aan de staatssecretaris van Economische Zaken over het bericht dat TNT overweegt om postbezorging voor een deel van de week uit te besteden.


* Kent u het bericht dat TNT dreigt de post niet meer zelf te bezorgen(1)?
* Verwacht u dat de kwaliteit van dienstverlening op peil blijft wanneer universele postbezorging wordt uitbesteed? Blijft de universele dienstverlener aansprakelijk voor de kwaliteit van postbezorging?
* Ziet u ook het risico dat na gedeeltelijke uitbesteding van universele dienstverlening de post door bestellers kan worden bezorgd die op basis van stukloon werken? Zo ja, wat vindt u van deze ontwikkeling?
* Hoe verhoudt zich het uitbesteden van postbezorging aan verschillende partijen door de concessiehouder met het briefgeheim?
* Bent u voornemens om uitvoering en regelgeving van de universele dienstverlening te evalueren? Zo ja, binnen welke termijn?

///
Meer info? Cynthia Ortega-Martijn: 06 21703657

(1) Nederlands Dagblad, "TNT dreigt post niet meer zelf te bezorgen", 27 maart 2009 http://www.nd.nl/artikelen/2009/maart/27/tnt-dreigt-post-niet-meer-zelf-te-bezorgen