Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Ardi van der Hoek met Porsche 997 GT4 in Dutch GT4 Championship

's-Gravendeel, 27 maart 2009 - Ardi van der Hoek rijdt dit seizoen met een Porsche 997 GT4 in de nieuwe koningsklasse van de vaderlandse autosport, het Dutch GT4 Championship. In deze multimerkenserie komen tot de verbeelding sprekende auto's aan de start als de Ford Mustang, Aston Martin en BMW M3. De coureur uit 's-Gravendeel zal het moeten opnemen tegen mannen als Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers. "Het wordt een prachtig spektakel met mooie auto's en alle Nederlandse topcoureurs. We gaan voor het hoogst haalbare'', aldus een strijdlustige Ardi van der Hoek.

Ardi van der Hoek gaat geen uitdaging uit de weg. Zo koos de coureur uit 's-Gravendeel afgelopen jaren steevast voor de sterkst denkbare klasse met de snelste auto's en de beste tegenstanders. Na de Porsche GT3 Cup volgde de BMW 130i Cup en de Dutch Supercar Challenge met als hoogtepunt in 2007 de titel met een DTM Audi TT-R. De overstap naar het dit jaar nieuw opgezette Dutch GT4 Championship was dan ook een logische keuze. "Toen dit kampioenschap vorm begon te krijgen was het voor mij duidelijk de eerste keus. Het zijn stuk voor stuk schitterende aansprekende sportauto's en alle topcoureurs van Nederland staan straks aan de start. De opzet van het kampioenschap ziet er goed uit en per raceweekend heb je met drie races veel rijtijd. Het gaat een spectaculaire competitie worden." Ardi komt uit voor het Belgische Speedlover team met een Porsche 997 GT4. "Het team staat onder leiding van André van Hoof en die ken ik uit de tijd dat ik Formule Ford reed. Daarbij komt dat het team al de nodige ervaring heeft met de Porsche. Volgende week gaan we voor het eerst testen, op Circuit Zolder en Zandvoort. Ik kijk erg uit naar het moment dat in het paasweekend de lichten voor het eerst op groen springen", aldus een opgetogen Ardi van der Hoek.

Ardi rijdt samen met Rory Bertram, een snelle toerwagenpiloot waarmee hij eerder een team vormde in de Porsche GT3 Cup. Door deze combinatie van twee snelle rijders behoort het team meteen tot de kanshebbers op een podiumplaats in het prestigieuze Dutch GT4 Championship. De deelname van Ardi aan het Dutch GT4 wordt mogelijk gemaakt door C1000 en Vilicus your financial butler.

Het Dutch GT4 Championship omvat zeven raceweekenden. De serie beleeft haar debuut tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort op 11 en 13 april. Daarna komen de GT's in actie op Spa-Francorchamps (10 mei), Circuit Park Zandvoort (1 juni), TT Circuit Assen (5 juli) gevolgd door nog driemaal Circuit Park Zandvoort en wel op 2 augustus, 6 september en 11 oktober.

Voor de redactie: Meer informatie wordt u graag verstrekt door Ardi van der Hoek: 078-6732732 of 06-11360371