Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Frankwatching lanceert vernieuwde website

Frankwatching: dé internetgids voor tips, trends & events

Utrecht, 27 maart 2009 - Frankwatching.com is een van snelst groeiende 'inspirerende internet' weblogs van Nederland. Vanaf vandaag is de vernieuwde website in de lucht, met nóg meer aandacht voor events, trends, startups en tips & tricks. De nieuwe site kwam tot stand in een unieke co-creatie met de Frankwatching community.

Vanaf het begin konden ontwikkelingen via de speciale Forward weblog op de voet gevolgd worden. Er werden discussies over het ontwerp, de artikelen en het advertentiebeleid gestart en de lezers gaven veel feedback en inspiratie. Een aantal lezers deed mee met het Eyetracking-onderzoek, dat werd uitgevoerd door internet adviesbureau Jungle Minds. Searchresult heeft geholpen bij de zoekmachine optimalisatie. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe weblog niet alleen een nieuw design heeft gekregen, hij is ook ingericht naar de wensen en behoeften van de lezers.

Rubrieken
De rubrieken Marketing, Communicatie, Social media, Media & Pers, Mobiel, Werken & Leven en User experience staan centraal op de website. Hier vindt de professional interessante artikelen, onderzoeken en video's over zijn of haar vakgebied en de mogelijkheid om te stemmen. Frankwatching biedt voortaan naast uitgebreide reportages van congressen en seminars ook een event agenda.

De populaire rubriek Site Gespot krijgt een eigen prominente plek op de website, voortaan kan er iedere dag worden gestemd op een nieuwe Site van de dag. Maandelijks wordt een Site gespot Top 50 samengesteld aan de hand van deze stemmen.

Over Frankwatching.com

Op Frankwatching schrijven meer dan 100 experts, de blog heeft ruim 20.000 abonnees (RSS, Twitter en Nieuwsbrief) en maandelijks bezoeken meer dan 150.000 mensen de site. Frankwatching is de nummer 1 in de Twingly Top 100 - Dutch én de Marcom Top 100 en de nummer 3 in de BlogBeat Top 100. De site is in februari 2004 opgericht door Frank Janssen. In oktober 2007 won Frankwatching de Best of Blog Awards in een internationale competitie. In zowel 2007 als 2009 is de site genomineerd voor de Trendwatcher of the Year Award.