Senternovem

26-03-2009 | SDE gepubliceerd in Staatscourant

De regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) is op donderdag 26 2009 gepubliceerd in de Staatscourant. Daarmee zijn alle criteria voor aanvraag van de SDE bekendgemaakt. Subsidieaanvragen zijn vanaf 6 april mogelijk voor de productiecategorieën wind op land, biomassa, biogas, afvalverbranding, fotovoltaïsche zonnepanelen en WarmteKracht Koppeling (WKK).

De subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst. Aanvraag van SDE-subsidie kan vanaf 6 april via de aanvraagformulieren op de SDE-site of via e-indienen. Over e-indienen vindt u binnenkort meer informatie via www.senternovem.nl/e-indienen.

Dankzij de SDE wordt de onrendabele top van projecten vergoed op het gebied van hernieuwbare elektriciteit en hernieuwbaar gas. De SDE is een belangrijk instrument binnen het werkprogramma 'Schoon en Zuinig, nieuwe energie voor het klimaat', waarin het kabinet uiteenzet hoe Nederland 20% hernieuwbare energie in 2020 kan halen.

U kunt de Ministeriële Regelingen vinden bij publicaties op de SDE-site. Meer informatie over de SDE en productiecategorieën staat bij de veelgestelde vragen. Ook kunt u met vragen terecht bij de SDE helpdesk, tel. (038) 455 34 50.

Downloads

Publicatie Staatscourant SDE 2009