Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland: Eerste digitale nieuwsbrief uit

Logo Politie Amsterdam-Amstelland


* Politie Amsterdam-Amstelland

25 maart 2009

Een kleine 900 geĂŻnteresseerden hebben maandag 23 maart een digitale nieuwsbrief ontvangen van wijkteam Van Leijenberghlaan. Dit wijkteam heeft hiermee de primeur in de regio.

Proef met mailalerts en digitale nieuwsbrieven
Een maand geleden ging de werving van abonnees voor de proef met mailalerts en digitale nieuwsbrieven van start. De proef loopt naast wijkteam Van Leijenberghlaan aan de wijkteams Waddenweg, Admiraal de Ruijterweg, Amstelveen Zuid en Team Havens. Inmiddels hebben zo'n 2500 bewoners en ondernemers zich opgegeven. Verloopt de proef succesvol, dan volgt regionale invoering.

Lokale informatie
In de nieuwsbrief, die 4 tot 6 keer per jaar verschijnt, vertelt de politie wat er in de buurt gebeurt op het gebied van veiligheid. Aan bewoners en ondernemers wordt teruggekoppeld wat de politie en haar partners doen om de veiligheid van de buurt te verbeteren. Ook worden in de nieuwsbrief preventietips gegeven, zodat bewoners ook zelf maatregelen kunnen nemen om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van een misdrijf.
In de eerste nieuwsbrief van de Van Leijenberghlaan onder meer aandacht voor wat de politie doet om de jaarlijkse kermis op het Stadionplein zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen, het politietoezicht op het Nieuwe Meer en de overval route van de buurtregisseur van de Apollobuurt.

Hulp bij opsporing
Met behulp van mail-alerts doet de politie een beroep op de hulp van burgers bij het oplossen van misdrijven. Wanneer er bijvoorbeeld een woninginbraak plaatsvindt, ontvangen alle abonnees in een bepaalde straal rondom dat gebied een e-mail. Daarin wordt kort verteld wat er is gebeurd. Tevens stelt de politie in overleg met een officier van justitie in deze e-mail een aantal belangrijke opsporingsvragen. De gevraagde informatie kan leiden tot het oplossen van een misdrijf, zelfs details waarvan de burger wellicht in eerste instantie denkt dat ze niet belangrijk zijn.