Veilig Amsterdam


Nazorg driehoek: ex- arrestanten krijgen sepotbrief

Arenaboulevard Zuidoost


27 maart 2009

Vrijdag 27 maart heeft de Driehoek gesproken met zes van de zeven personen die op donderdag 12 maart aangehouden zijn in verband met de terreurdreiging aan de Arenaboulevard in Amsterdam Zuidoost. Tijdens deze bijeenkomst is door de hoofdofficier van Justitie een zogenaamde sepotbrief uitgereikt. In het sepot staat dat op basis van het onderzoek achteraf geconstateerd is dat alle zeven personen ten onrechte als verdachte zijn aangemerkt.

Tijdens het gesprek heeft de Driehoek haar medeleven uitgesproken, is uitleg gegeven over de handelswijze en zijn vragen beantwoord. Er is nogmaals onderstreept dat de Driehoek bekijkt in hoeverre zij behulpzaam kan zijn bij het wegnemen van mogelijke gevolgen van de aanhouding.

De gegevens van de zeven personen zijn voor dit feit niet opgenomen in opsporingsregisters. Dit houdt in dat zij zich vrij kunnen bewegen in binnen- en buitenland. De hoofdofficier van justitie heeft ook een Arabische versie van de sepotbrief meegeven. Die brief kunnen de personen desgewenst tonen aan de autoriteiten in Marokko als hen wordt gevraagd of zij daadwerkelijk verdachten af zijn.Â

De Driehoek doet verder geen mededelingen over de specifieke inhoud van dit persoonlijke gesprek.