( BW)(MA-STAPLES) Staples, Inc. benoemt Rob Vale president van Staples Europe

Business Editors

FRAMINGHAM, Mass.--(BUSINESS WIRE)--Mar 27, 2009--

Staples, Inc. (Nasdaq: SPLS) heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Rob Vale als president van Staples Europe. In deze nieuwe positie voor het bedrijf zal Vale verslag uitbrengen aan Peter Ventress, president van Staples International.

“Rob heeft een enorme ervaring in de kantoorproductenindustrie en in toonaangevende Europese zaken,” verklaarde Ventress. “Zijn bewezen leiderschap en managementcapaciteiten zullen de groei van Staples Europe stimuleren waarbij we ernaar streven ´s werelds beste kantoorproductenbedrijf te zijn.”

Vale zal aan het hoofd staan van de nieuwe regionale managementstructuur van Staples in Europa in de Benelux, Centraal Europa, de Noordse landen, Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk/Ierland. Met behulp van deze regionale structuur, voorziet Staples in een belangrijke klantendienst via verkoopkanalen voor de onderhandeling met, catalogisering van en de retailverkoop aan klanten. Vale zal ook de onlangs gelanceerde “één merk” strategie van het bedrijf in Europa leiden, waarbij als doel gesteld wordt geleidelijk aan op één Staples merk over te gaan.

Vale komt bij Staples met bijna 20 jaar ervaring in de Europese kantoorproductenindustrie. Hij was eerst president-directeur van Spicers, Ltd., een groothandeldistributeur van kantoorproducten. Vóór Spicers was hij senior vice-president voor Europese zaken bij Office Depot. Eerder was hij directeur voor Europese dochterondernemingen bij Lyreco SA. Vale draagt bij met jaren internationale managementervaring, waarbij hij gedurende zijn gehele carrière in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Nederland gewerkt heeft.

Over Staples

Staples, ´s werelds grootste kantoorproductenbedrijf, verbindt zich ertoe dat het voor klanten eenvoudig is om een groot assortiment aan kantoorproducten te kopen, inclusief bevoorrading, technologie, meubels en zakendiensten. Met een verkoopcijfer in 2008 van $23 miljard en 91.000 verwante bedrijven over de hele wereld, biedt Staples diensten in alle maten voor allerlei soorten klanten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. In juli 2008 kocht Staples Corporate Express, één van 's werelds grootste leveranciers van kantoorproducten aan ondernemingen en instellingen. Staples vond in 1986 het superstoreconcept uit en heeft haar kantoren buiten Boston. Meer informatie over Staples (Nasdaq: SPLS) is te vinden op www.staples.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Staples, Inc.
Paul Capelli/Owen Davis, 508-253-8530/8468