Ingezonden persbericht

Muzikaal voorjaar in Buren

vrijdag 27 maart en zaterdag 16 mei 2009, 20.15 uur
St. Lambertuskerk, Buren Gld

Buren, maart 2009

In het voorjaar klinkt volop prachtige muziek bij kaarslicht in de St Lambertuskerk in vestingstad Buren.
Op vrijdag 27 maart is een uitvoering van de Johannes Passion van Bach te beluisteren in een gloedvolle uitvoering door het Conservatorium van Amsterdam. Het geheel staat onder leiding va Hein Meens. Bas-bariton Maciej Straburzynski vertolkt de rol van Christus. De tenor João Sebastião neemt de rol van Evangelist voor zijn rekening. Een beperkt aantal kaarten is nog te koop bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren (geopend vanaf woensdag, telefoon 0344-572025).
Tijdens de Fluitenkruiddag op zaterdag 16 mei speelt Blaes-Tuigh in Buren. Zij brengen een programma met het allerbeste uit het blokfluitconsortrepertoire. Het ensemble laat muziek uit allerlei stijlperiodes horen. Blaes-Tuigh was vroeger een verzamelnaam voor alle muziekinstrumenten die door middel van de adem tot klinken werden gebracht. Hiertoe behoorden ook de blokfluiten. Deze worden in alle soorten en maten bespeeld door de gedreven musici van Blaes-Tuigh: Sonja Gruys, Brechtje Roos & Hilde de Wolf. Ook op andere locaties is van alles te doen. Kijk op www.fluitenkruidroute.info waar binnenkort het programma wordt gepubliceerd. Voor het concert zijn kaarten te reserveren via info@muziekinburen.nl. Kaarten zijn ook te koop bij bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren.
De aanvangstijd van de concerten is 20.15 uur. Voorafgaand aan een concert en in de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.45 uur.
De concerten worden georganiseerd door Muziek in Buren. Nadere informatie over de concerten is te vinden op de website www.muziekinburen.nl.

--