Gemeente 's-Hertogenbosch

11-03-2009
Bezoek de nieuwe Informatieruimte aan Vlijmenseweg

Zaterdag 28 maart infodag Randweg

Evenals vorig jaar organiseert de gemeente's-Hertogenbosch voor belangstellenden een infodag. U bent welkom op zaterdag 28 maart a.s. in het nieuwe informatieruimte Randweg, gevestigd aan de Vlijmenseweg, ingang Transferium Vlijmenseweg. Tijdens deze middag kunt u de plannen en de visualisaties bekijken, kennisnemen van de toekomstige verkeersmaatregelen en bouwactiviteiten. Ook zijn er de hele dag deskundigen van de gemeenten 's-Hertogenbosch aanwezig die uitleg geven en uw vragen graag beantwoorden. De dag kent geen vast programma. U kunt gewoon binnenlopen tussen 12.00 en 15.00 uur. U bent van harte welkom! logo Randweg

Randweg
De Randweg wordt de nieuwe verbindingsweg tussen de A59 (Waalwijk) en de A2 (Vught)) aan de zuidwest kant van 's-Hertogenbosch. De Randweg gaat een oplossing bieden voor een aantal knellende en urgente verkeersproblemen in 's-Hertogenbosch en Vught. De overbelasting van het Heetmanplein en het daaruit voortvloeiende sluipverkeer in 'sHertogenbosch en Vught zorgen al jaren voor overlast.

Fileleed over drie jaar voorbij
Wanneer over ruim twee jaar de Randweg er ligt en ook de werkzaamheden aan de rijksweg A2 zijn afgerond, zal 's-Hertogenbosch en omgeving optimaal bereikbaar zijn en de verkeersafwikkeling in het gebied Vughterweg en Vlijmenseweg sterk zijn verbeterd. Het dagelijkse fileleed tijdens de ochtend- en avondspits behoort dan tot het verleden.

Informatieruimte Randweg
Natuurlijk kunt u ook elke week gewoon binnenlopen in de Informatieruimte Randweg en foto's, maquettes of tekeningen bekijken. Via een smartboard bekijkt u zelf video's van de verschillende werkzaamheden en volgt u de voortgang van de bouw vanuit de lucht. In een display tonen wij u een deel van de tijdens graafwerkzaamheden gevonden gebruiksvoorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Wij informeren u graag over de verschillende bouwonderdelen van het project, zoals de:

- aanleg van de Randweg en de verschillende bruggen en viaducten;
- reconstructie van de Vlijmenseweg en de Vughterweg;
- bouw van de spooronderdoorgangen Vughterweg en Vught Noord (ProRail);

- milieuverplichtingen (flora & fauna);

- noodzakelijk verkeersmaatregelen;

- consequenties van de werkzaamheden voor de omgeving.

Openingstijden
Elke donderdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur en elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 - 15.00 uur. U vindt ons aan de Vlijmenseweg 12 in 's-Hertogenbosch. U neemt de afslag Transferium Vlijmenseweg en houdt net voor de slagboom van het transferium links aan. Na ca. 50 meter vindt u de directiebouwkeet aan uw linkerhand. Er is parkeerruimte aanwezig.

Informatie
Voor vragen over de aanleg van de Randweg kunt u ook bellen met 0900 - randweg (0900 - 7263934). De kosten bedragen EUR 0,10 per minuut. Het informatienummer is bereikbaar op werkdagen van 9.00 - 13.00 uur. U kunt uw vragen ook per e-mail stellen: info@randweg.com. Voor actuele informatie kijk op www.randweg.com