Gemeente Pekela


Open huis Muziek-, Dans en Theaterschool

Op 28 maart en 4 april houdt de Muziek-, Dans- en Theaterschool 'Veendam/Pekela' OPEN HUIS. Het open huis wordt gehouden van 11.00 - 13.00 uur in de Muziek-, Dans- en Theaterschool (tweede verdieping cultuurcentrum van Beresteyn).

De open dagen zijn bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor muziek, dans en theater. Er is alle gelegenheid om mee te doen. Ook zullen de leerlingen en de docenten laten zien hoe de lessen eruit zien en is er allerlei informatie beschikbaar.

Zaterdag 28 maart 2009: snaar- en toetsinstrumenten, zang en theater Het open huis begint op 28 maart aanstaande met de `snaar- en toetsinstrumenten, zang en theater'. Piano, keyboard, orgel, cello, viool, gitaar, elektrische gitaar, basgitaar en zang (zowel klassiek als modern) staan deze dag centraal. Verder kan iedereen kennis maken met de verschillende boeiende facetten van theater en meedoen met de demonstratielessen. Om 12.00 uur wordt specifiek aandacht besteed aan improvisatielessen voor volwassenen.

Zaterdag 4 april 2009: blazers,- slagwerk en ballet Op 4 april is het de beurt aan de blaasinstrumenten en allerlei soorten slagwerk en ballet tijdens de 'blazers-, slagwerk- en balletdag'. Dan komen klarinet, hobo, altblokfluit, saxofoon, dwarsfluit, hoorn, trompet, trombone, aan bod. Bovendien gaan de deuren open voor ballet en dans. Ook hier kan iedereen meedoen met de demonstratielessen (gemakkelijke kleding is handig).

Verder is er algemene informatie te verkrijgen over bijvoorbeeld lesgeld en aanmeldingen. Vanaf de eerste open dag is het informatieboekje voor het komende schooljaar verkrijgbaar met daarin de verschillende muzikale mogelijkheden. De open dagen worden altijd druk bezocht en hebben een feestelijk karakter. Voor de kinderen is er een leuke prijsvraag, waar ze een prijs mee kunnen winnen. Iedereen is van harte welkom!

Bijzonderheid

In de school is een expositie van eindexamenwerk te zien van Sofie Raateland, docent zang van de Muziek-, Dans- en Theaterschool. Ze is afgestudeerd in fotografie en heeft leerlingen van de school gefotografeerd.