Provincie Utrecht

Bomen rooien Soesterbergsestraat (N413) in Soestduinen

20-3-2009 -

Op zaterdag 28 maart 2009 worden in opdracht van de provincie Utrecht 17 bomen gerooid langs de Soesterbergsestraat (N413) in Soestduinen.

Waarom?
De bomen moeten gerooid worden om plaats te maken voor de uitvoering van de wegwerkzaamheden*) die in het derde kwartaal van 2009 plaatsvinden.
De provincie heeft een kapvergunning ontvangen en wil de bomen gerooid hebben voordat vogels zich erin gaan nestelen aan het begin van het broedseizoen.

Hinder voor het verkeer
Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, voert aannemer De Kleine uit Heteren de werkzaamheden uit op zaterdag 28 maart. De weg wordt niet afgesloten maar tijdens de werkzaamheden zal het verkeer regelmatig even worden tegengehouden door verkeersregelaars. Omdat het rooien van de dikste bomen de langste wachttijd voor het verkeer geeft, zal hiermee gestart worden zodra het licht wordt. Wij adviseren het doorgaande verkeer op 28 maart een andere route te kiezen.

Geluidhinder
Aanwonenden kunnen geluidhinder ondervinden van de werkzaamheden in de vroege ochtenduren. De provincie probeert om de hinder zoveel mogelijk te beperken. De verkeersoverlast die ontstaat als wij op een doordeweekse dag of op een later tijdstip zouden rooien, geeft nog meer hinder.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de wegwerkzaamheden kunnen bewoners en weggebruikers contact opnemen met de provincie Utrecht: T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provincie Utrecht) E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl


*) De wegwerkzaamheden in het derde kwartaal van 2009 bestaan uit: o Groot onderhoud.
o Verbeteren van de oversteekbaarheid bij de Monnikenboschweg. o Herinrichten weggedeelte Soestduinen volgens de bebouwde kom normen. Op 28 oktober 2008 zijn de wegaanpassingen besproken met de aanwonenden en andere belanghebbenden in restaurant De Soesterduinen.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 258 3319