Stadsdeel Amsterdam Centrum


Earth Hour: Magere Brug doet het licht uit

23 maart 2009

Op zaterdag 28 maart 2009 om 20.30 uur gaan wereldwijd vele steden, gebouwen, bedrijven en huishoudens een uur lang 'op zwart'. Ook in Amsterdam gaat op diverse plekken het licht uit, waaronder hét fotogenieke plaatje bij uitstek: de Magere Brug, met haar vele romantische lichtjes.

Dit alles in het kader van Earth Hour, een wereldwijde actie van het World Wide Fund for Nature (WWF) tegen klimaatverandering. Met deze simpele actie, een uur lang het licht uit, wordt een indrukwekkend signaal gegeven aan regeringen om nu echt werk te maken van de aanpak van klimaatverandering.

Amsterdam doet overigens meer dan alleen de Magere Brug op zwart: de lampen van de bruggen bij de Nieuwe Spiegelstraat, Leidsestraat en Vijzelgracht (ter hoogte van de Prinsengracht) worden vervangen door energiezuinige ledlampen. Deze zijn 90% zuiniger dan gewone lampen. Aan de actie van Earth Hour, in 2007 voor het eerst georganiseerd, doen dit jaar al meer dan 200 steden mee. Kijk voor meer informatie op www.earthhour.org.