Recordaantal woningen te bezichtingen op NVM Open Huizen Dag

23/03/2009 16:33

NVM Service B.V.

Nieuwegein, 23 maart 2009 - Ruim 40.000 te koop staande woningen in Nederland zijn op zaterdag 28 aanstaande maart vrijblijvend te bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag. Door de economische crisis doen steeds meer verkopers extra inspanningen om hun woning onder de aandacht te brengen van woningzoekenden. Kopers kunnen profiteren van het ruimere aanbod en hun versterkte onderhandelingspositie.

Woningzoekenden kunnen op de NVM Open Huizen Dag vrijblijvend binnenlopen bij te koop staande woningen om zich breed te oriënteren op aanbod en prijs. Alle deelnemende huizen staan op de website www.funda.nl. Woningzoekenden kunnen eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. Een persoonlijke bezichtiging geeft een betrouwbaarder beeld dan alleen oriënteren via internet.

In totaal staan er op dit moment circa 160.000 woningen te koop in Nederland, waarvan de overgrote meerderheid (120.000 woningen ) via een NVM-verkoopmakelaar wordt aangeboden. Ruim éénderde van het totale NVM-aanbod is tijdens de Open Huizen Dag te bezichtigen.

Het aantal van 40.000 woningen is een record. Nooit eerder waren er zoveel huizen te bezichtigen op de NVM Open Huizen Dag. Volgens NVM-woordvoerder Roeland Kimman is er enorm animo van verkopers om hun huis op deze manier onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. "Vanwege de economische crisis staan steeds meer huizen langer in de verkoop. Kopers kunnen daarvan profiteren door juist nù een huis te kopen. Er is meer keus, de rentestand is gunstig en ze kunnen een realistische prijs bedingen. Er is eigenlijk geen reden te bedenken om nu niet te kopen, want een huis is op langere termijn vrijwel altijd een goede investering."

Ook consumenten die willen verhuizen maar bang zijn dat zij hun huidige woning te zullen kwijtraken, hoeven zich geen zorgen te maken. Zij kunnen gebruik maken van de NVM No Risk-clausule, die het risico van dubbel huizenbezit uitsluit. Daarmee kan de aankoop van de nieuwe woning worden ontbonden als de verkoop van de huidige woning onverhoopt te lang duurt.

Woningzoekenden kunnen tijdens de NVM Open Huizen Dag zonder afspraak en zonder verdere verplichtingen een kijkje van binnen nemen in één of meerdere huizen van hun voorkeur. Mocht een bezoeker interesse hebben in een woning, of gewoon meer willen weten, kan hij of zij altijd contact opnemen met de betreffende NVM-makelaar. Deze geeft graag antwoord op de vragen.

Wie interesse heeft in een woning, wordt geadviseerd om een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen. Deze geeft deskundig advies, onderhandelt met de verkopende partij en biedt bij de aankoop van het begin tot het eind professionele begeleiding.

De NVM Open Huizen dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. Voor meer informatie kijk op www.funda.nl, of neem contact op met de NVM-makelaar in de buurt (www.nvm.nl).





http://www.nvm.nl