Gemeente Krimpen aan den IJssel


Op 28 maart 2009 van 20.30 tot 21.30 uur doven in meer dan 1.000 steden en duizenden bedrijven over de hele wereld de lichten. Gemeente Krimpen aan den IJssel sluit zich enthousiast aan bij de actie Earth Hour van het Wereld Natuur Fonds. Dat betekent dat alle niet noodzakelijke lichten uitgaan rondom gemeentelijke gebouwen en binnen deze gebouwen. Natuurlijk mag de veiligheid niet in het geding komen: de straatverlichting blijft aan.

Waarom doet de gemeente mee?
Earth Hour is de start van een internationale campagne van het WNF tegen de klimaatverandering. Deze campagne wil de totstandkoming van het nieuwe klimaatakkoord, de opvolger van het Kyoto-akkoord, positief beïnvloeden. Hierover wordt eind 2009 in Kopenhagen op de VN-klimaatconferentie onderhandeld. Het WNF wil de huidige snelle klimaatverandering die wordt veroorzaakt door de mens een halt toeroepen.

Concreet levert de actie in ieder geval een besparing van elektriciteit op. Elektriciteit die nog steeds niet duurzaam wordt opgewekt, waarbij CO² vrijkomt, een broeikasgas dat onze planeet opwarmt. In 2009 wordt Earth Hour een wereldwijd evenement. WNF wil 1 miljard mensen bereiken. Dat is één zesde van alle mensen op aarde. Dat zet zoden aan de dijk.

Doet u ook mee?
De gemeente ondersteunt de oproep van het WNF om op 28 maart van 20.30 tot 21.30 uur alle niet noodzakelijke lichten te doven. Doet u ook mee? Thuis, op uw werk of in uw bedrijf.

Krimpen aan den IJssel