Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Lentefeest in het Spinozapark

zaterdag 28 maart

Een groep actieve wijkbewoners uit Lombardijen organiseert op zaterdag 28 maart van 12.00 uur tot 17.00 uur een gezellig lentefeest in het Spinozapark rondom Baroeg. De muziek, de hapjes, de spelletjes, de workshops en de verenigingen die je daar treft komen allemaal uit Lombardijen.

Paaseieren zoeken en Big Band muziek
Iedereen wordt vanaf 11.30 uur opgetrommeld door dweilorkest De Plakkers die door de straten van Lombardijen trekt. Om 12.00 uur opent portefeuillehouder buitenruimte Wouter Boonzaaijer van de deelgemeente IJsselmonde het eerste Spinozaparkevenement. Dan is het paaseieren zoeken voor de kinderen die daarna doorgaan met de eierrace, een spelcircuit en brood bakken met scouting De Rangers. De volwassenen kunnen elkaar ontmoeten in één van de tentjes waar je kunt schilderen, vogelhuisjes timmeren of waar je meedoet aan de workshop Groene Vingers. Verenigingen uit de buurt presenteren zich, van de bouwspeeltuin tot de kinderboerderij, van het smartlappenkoor Nieuw Zuid tot de rappers van Talenthouse. Er is Big Band muziek en er zijn Oudhollandse pannenkoeken van Pien met Peruaanse topping van Geraldine. De kinderen kunnen zich tussen de bedrijven door terugtrekken in de voorleestent van de bibliotheek. De ouders worden op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelen in de vernieuwing van het park.

Participatietraject Spinozapark
De bewoners die dit feest organiseren hebben elkaar leren kennen tijdens het participatieproject voor de nieuwe inrichting van het Spinozapark. Samen met de landschapsarchitect hebben zij gewerkt aan het parkontwerp zoals dat nu is goedgekeurd door de deelgemeente IJsselmonde. Hierbij zijn bijzondere contacten ontstaan. Zo stelden de jongeren van Talenthouse voor om met de volwassenen uit de buurt activiteiten te gaan organiseren. En maakten de mensen van Baroeg de ouderen enthousiast voor een terras in het park.

Een leukere plek
De betrokkenheid die toen is ontstaan krijgt nu een vervolg. Met elkaar gaan de bewoners ervoor zorgen dat er iedere maand iets te beleven is in het Spinozapark. Zij hopen dat zoveel mogelijk buurtgenoten zich bij hun aansluiten, want het is dé kans om van Lombardijen echt een leukere plek te maken. Een film in het park, een sportles, een rondleiding, boekenmarkt of demonstratie, dat is allemaal mogelijk. De deelgemeente IJsselmonde zal de bewoners waar mogelijk ondersteunen in het realiseren van activiteiten in het Spinozapark. Het Lentefeest wordt mede mogelijk gemaakt door C1000 Drenkelfort, Plusmarkt Waardenburg, Primera Lombardijen, Flower Drive-inn Spinozaweg en Comwonen.

U bent van harte uitgenodigd om het eerste Spinozapark Lentefeest bij te wonen.
Tot zaterdag 28 maart in het park!