FNV


* Alarm tegen geweld

global_unions_g20_declaration

24-3-2009

Internationale vakbeweging demonstreert 28 maart in Londen

Op zaterdag 28 maart a.s. demonstreert de FNV samen met vakbonden uit andere landen in Londen. Zij willen aandacht voor de voorgestelde maatregelen van de internationale vakbeweging om de economische crisis te bestrijden. Kort daarna, op 2 april, vindt in Londen het overleg van de G20-top plaats. In een brief aan Balkenende dringt de FNV erop aan om deze maatregelen in te brengen en te ondersteunen tijdens het komende topoverleg.

De werkloosheid groeit dramatisch, de armoede neemt toe en sociale spanningen worden steeds groter. Over de hele wereld betalen werknemers een hoge prijs voor de crisis waarin de wereldeconomie buiten hun schuld is terechtgekomen. De internationale vakbeweging heeft in een gezamenlijke verklaring, de `Global Unions G20 London Declaration', concrete voorstellen geformuleerd om de pijn van de crisis te beperken en op een rechtvaardige manier te voorkomen dat dit ooit opnieuw gebeurt. Regeringsleiders worden opgeroepen om deze voorstellen te bespreken tijdens het overleg van de G20-top.

Betrokkenheid internationale vakbeweging De internationale vakbeweging heeft er tot nu toe tevergeefs voor gepleit officieel gehoord te worden door de leiders van de grootste wereldeconomieën. Met de `Global Unions G20 London Declaration' doet zij een dringend verzoek aan de regeringsleiders om deel te nemen aan de discussies over de aanpak van de crisis en de vormgeving van de toekomstige wereldeconomie.

Meer informatie Lees hieronder de brief van de FNV van 23 maart jl. aan Balkenende en de tekst van de Global Unions G20 London Declaration.

{icon_pdf.gif} FNVbriefBalkenende_G20Londen {icon_pdf.gif} G20 London Declaration