Het Gesprek

Wintertijd en 2 Meter Sessies per 28 maart bij Het Gesprek

Amsterdam, 23 maart 2009 - De muziek is terug op tv! Op zaterdag 28 maart gaat Wintertijd, Harry de Winters fameuze praatprogramma over muziek, van start. Diezelfde dag is tevens de aftrap voor 2 Meter Sessies in Gesprek, met Jan Douwe Kroeske.

Wintertijd is terug
In Wintertijd praat Harry de Winter met aansprekende gasten over hun muzikale voorkeuren. Op 28 maart vertelt Philip Freriks, de anchorman van het NOS-journaal, over zijn liefde voor het Franse chanson, jazz en Pink Floyd. In volgende uitzendingen ontvangt Harry de Winter onder anderen Kluun, Thomas van Luyn, Renate Dorrestein, Dries van Agt, Giel Beelen, Hugo Borst, Agnes Kant, Paul de Munnik, Chris Zegers en Inge de Bruijn. De nieuwe serie Wintertijd telt 11 afleveringen en wordt op zaterdag om 22.30 uur uitgezonden en op zondag om 22.45 uur herhaald.

2 Meter Sessies in Gesprek
In 2 Meter Sessies in Gesprek stelt Jan Douwe Kroeske het omvangrijke 2 Meter Sessies-archief open voor een muzikale gast, die drie favorieten mag kiezen. Op 28 maart is de eer aan zangeres, gitariste en componiste Marike Jager. 2 Meter Sessies in Gesprek bestaat uit 11 nieuwe afleveringen en wordt iedere zaterdag om 21.00 uur uitgezonden.

Het Gesprek - de andere zender
Het Gesprek biedt programma's als The Late Show with David Letterman, De Artiestenfoyer met het Koninklijk Concertgebouworkest, HARDtalk, BBC World News (ondertiteld) en spraakmakende interviews. Het Gesprek zendt 24 uur per dag digitaal uit via kanaal 25 en analoog van 14.00 tot 02.00 uur via de kabel. Ook is de zender te volgen via www.hetgesprek.nl.