Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Persbericht: HKU veilt unieke bruidsjurken op 28 maart Bruidsjurken

25 maart 2009

Tijdens de open dag van de HKU op zaterdag 28 maart aanstaande verkoopt de afdeling Fashion Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) een aantal unieke bruidsjurken. Het zevental bruidstoiletten werd door studenten ontworpen ter ere van het bezoek aan Utrecht van prins Willem Alexander en zijn toenmalige verloofde Màxima. Bezoekers van de Open Dag kunnen bieden op de jurken en accessoires.

De kostbaarste stoffen, zoals satin-duchesse double, zijn verwerkt in de droomjurken die de HKU tijdens de open dag tentoonstelt en ter verkoop aanbiedt. De bruidsjurken zijn in teamverband gecreëerd door derdejaars modestudenten onder de bezielende leiding van het toenmalig Hoofd Fashion Design Hans van Kooten.

In 2001 deden prins Willem Alexander en Màxima, toen nog zijn verloofde, een tour door Nederland. Daarbij werd ook Utrecht aangedaan. Onderdeel van dit bezoek was een show georganiseerd door de HKU, waarin de bruidstoiletten getoond werden aan het toekomstige bruidspaar.

Zaterdag 28 maart worden 6 van de bruidstoiletten te koop aangeboden. Het zevende exemplaar blijft in het bezit van de HKU. De opbrengst van de verkoop wordt geïnvesteerd in projecten van de afdeling Fashion Design, zoals de eindexamenmodeshow (18 juni 2009) en -expositie (25 t/m 28 juni 2009).

De bruidsjurken worden tentoongesteld in de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving, aan de Ina Boudier-Bakkerlaan 50 te Utrecht.

Meer informatie op www.hku.nl/opendag