Gemeente Rotterdam

Op 28 maart gaan tussen 20.30 en 21.30 uur de lichten uit van verschillende gemeentelijke bouwwerken en eye catchers. Vanaf 20:00 uur is loco-burgemeester Kriens bij het monument De Boeg aan het Leuvehoofd waar ze om 20:30 uur de lichten van de Erasmus- en de Willemsbrug dooft.

Na twee succesvolle edities is er ook in 2009 weer een Earth Hour: wereldwijde energiebesparing door een uurtje het licht uit te doen. Als klimaatstad doet Rotterdam natuurlijk mee. Het begon in 2007 met een lokaal initiatief van het WNF in Sydney. Het jaar daarna deden 370 steden mee en dit jaar hoopt het WNF dat 1 miljard mensen een uur lang het licht uitdoen. Rotterdam doet dit jaar mee met deze wereldwijde actie om aandacht te vragen voor het klimaat.

Zuinige verlichting
Als lid van de C40 streeft Rotterdam naar een zo energiezuinig mogelijke straatverlichting. Afgelopen jaar werden er verschillende experimenten uitgevoerd, zoals de verlichting van het stadhuis met zuinige LED-lampen, het aanlichten van de grote kerstboom bij het stadhuis en ook het Politie Service Center werd voorzien van LED-verlichting.

Doe ook mee!
Het Rotterdam Climate Initiative roept iedereen op om mee te werken aan het Earth Hour. Zet zoveel mogelijk je verlichting uit op 28 maart tussen 20.30 en 21.30. Draag bij aan energiebesparing en geef een wereldwijd signaal af. Deze gebouwen doen al mee! Meld hier je initiatief aan.