Gemeente Vlaardingen


Grote Kerk een uur in het donker

25 maart 2009

Op zaterdag 28 maart gaat van 20.30 uur tot 21.30 uur het buitenlicht van de Grote kerk uit. Dit in het kader van het internationale Earth Hour.

Het Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het mondiale klimaatprobleem.

De actie past goed in het klimaatbeleid van de Gemeente Vlaardingen. Dit beleid is er op gericht om in 2025 te komen tot 40 procent reductie van CO2-uitstoot ten opzichte van 1990. Dit wil de gemeente bereiken door maatregelen om de eigen organisatie milieuvriendelijker te maken, maar ook door bewoners en ondernemers te stimuleren te werken aan CO2-reductie.

De gemeente roept dan ook haar inwoners en ondernemers op om aan te sluiten bij deze actie. Als in Nederland een half miljoen huishoudens meedoen, zouden ze volgens het WNF net zoveel elektriciteit besparen als 220 huishoudens een jaar lang voor verlichting nodig hebben.

Ook andere steden in Nederland doen mee aan Earth Hour. Zo staan in Amsterdam de 28e de Magere Brug en de Westerkerk in het donker. In Rotterdam worden de Erasmusbrug, de Euromast, het stadhuis en het Witte Huis in duisternis gehuld.