Gemeente Gilze en Rijen

Actiedag Wings for life op vliegbasis Gilze-Rijen

Het luchtmachtteam Wings for life, dat deelneemt aan de ROPARUN, organiseert op 28 maart a.s. een speciale actiedag op vliegbasis Gilze-Rijen om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Sporters die geld hebben gedoneerd aan het Wings for life team, zijn zaterdag te gast op de vliegbasis. De dag is georganiseerd in samenwerking met de Defensie Topsport Organisatie.

Gedurende de actiedag worden door leden van de Defensie Topsport Selectie taekwondo-, atletiek- en judoclinics verzorgd. Als speciale gasten zijn 50 jeugdige patientjes van het Sophia kinderziekenhuis uit Rotterdam aanwezig. Zij worden deze dag door de Koninklijke Luchtmacht met een Fokker 50 ingevlogen en de hele dag in het zonnetje gezet. Na afloop worden zij teruggevlogen naar Rotterdam Airport.

Tijdens de actiedag wordt een verloting gehouden onder de gasten. Daarmee zijn verschillende mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een ballonvaart met de luchtballon van de Koninklijke Luchtmacht. Ook kan een vlucht in een F-16- of Apachesimulator worden gewonnen.

Naast een vliegshow, verzorgt door de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, zijn diverse helikopters en vliegtuigen van de historische vlucht te bezichtigen. De dag wordt muzikaal omlijst door de drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht en een optreden van een, voor de jeugd, bekende Nederlands popgroep.

De ROPARUN is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Het doel van deze 530 kilometer lange prestatieloop is om geld in te zamelen voor mensen met kanker. De actiedag staat eveneens in het teken van geld inzamelen voor dit goede doel.

De vliegbasis is alleen toegankelijk voor genodigde gasten en aangemelde sportclubs.