Gemeente Den Haag

Big Tent op het Plein, Vredesvliegers in Scheveningen

Aan de vooravond van de grote Afghanistan-conferentie volgende week worden er in Den Haag diverse nevenactiviteiten georganiseerd. Zaterdag 28 maart wordt op het Plein een Big Tent geplaatst, als eerbetoon aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, die eerder sprak van een Big Tent meeting. Ook worden er die dag op het Scheveningse strand voor het Kurhaus vredesvliegers opgelaten, in aanwezigheid van burgemeester Van Aartsen en wethouder Huffnagel.

Om 13.00 uur laten Afghaanse vliegeraars voor het Kurhaus acht grote vliegers op. Daarnaast laten honderden schoolkinderen vliegers op. Deze vliegers, voorzien van het beeldmerk van Den Haag, worden op het strand gratis uitgedeeld.

Om 15.00 uur bezoekt burgemeester Van Aartsen de Big Tent op het Plein, samen met de honorair consul van Afghanistan, de heer Eshan Turabaz. Rondom de Haagse Big Tent worden vredesdoeken tentoongesteld, die deze week door Haagse bassischoolkinderen zijn beschilderd.

Jongeren kunnen ook digitaal een vredesboodschap sturen naar peaceandjustice@denhaag.nl. Deze vredesboodschappen worden in de Tent geprojecteerd.

De Tent is op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur voor het publiek geopend. Vanaf 12.00 uur worden er schilderworkshops gehouden. Ook is er op zaterdag rond 15.00 uur een optreden van Bobby van Ernst, Bobby en de Rest.

In de Tent is veel informatie over internationaal Den Haag te vinden.