Gemeente Heerenveen


---


---

Heerenveen een uur in het donker?

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) roept overheden, particulieren en bedrijven in Nederland op om op 28 maart aanstaande mee te doen aan Earth Hour. Op die dag zullen miljoenen mensen op de hele wereld tussen 20.30 en 21.30 uur hun verlichting doven om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Het beperken van CO2-uitstoot door het besparen van energie is één van de antwoorden op het klimaatprobleem. Ruim 800 steden over de hele wereld hebben zich inmiddels aangemeld. De gemeente Heerenveen doet ook mee met deze sympathieke actie, die ons nog eens met de neus op de feiten drukt wat men zelf aan de klimaatproblematiek kan doen, ook al is dit een kleine stap. Het gaat om het signaal.

In Heerenveen zal in en rondom het gemeentehuis Crackstate het licht uit zijn. De gemeente hoopt dat het niet alleen bij Crackstate blijft. Daarom de oproep aan anderen om ook mee te doen.

Earth Hour is een initiatief uit 2007 van het Wereld Natuur Fonds in Australië. Toen deden naar schatting twee miljoen mensen mee. Vorig jaar was dat aantal al gestegen tot 50 miljoen mensen. Ook in Europa ontstond toen meer animo voor Earth Hour. Zo ging bijvoorbeeld de verlichting van de Eiffeltoren uit. Amsterdam en Rotterdam schakelen de verlichting van kenmerkende gebouwen uit. Zoals onder andere de Erasmusbrug, de Euromast, de Magere Brug en de Westerkerk. De verwachting is dat er veel meer gemeenten meedoen, waaronder dit jaar ook Heerenveen. Doe ook mee!
Ook u kunt uw steentje bijdragen en een signaal afgeven door uw verlichting tussen 20.30 en 21.30 uur uit te schakelen. Verlichting draagt in hoge mate bij aan energieverbruik en daarmee aan de uitstoot van CO2. Een gemiddeld huishouden in Nederland produceert jaarlijks 325 kilo CO2, alléén door verlichting. Daarbij is rekening gehouden met het gedeeltelijk gebruik van spaarlampen. Voor meer info: kijk op www.wnf.nl/earthhour


---