NIBRA

Brand Groenewegje, Den Haag

Den Haag 28 maart 2009

Den Haag - Rond vier uur vanmorgen heeft de brandweer brand in de vloer van een woning aan het Groenewegje geblust. Deze brand was vermoedelijk al eerder ontstaan door het gebruik van een open haard en bleef enige tijd onopgemerkt. De bewoonster van de woning wist met haar logés tijdig het pand te verlaten.

De bewoonster werd wakker van geluiden in de woning die anders dan anders waren. Zij ging een kijkje nemen en zag rook. Hierop heeft zij zichzelf en haar logés in veiligheid gebracht en de brandweer gealarmeerd.

De brandweer trof aan het Groenewegje een grachtenwoning, waarin aan de voorzijde van het pand de vloer tussen begane grond en eerste verdieping brandde. Dit was in de vloer in de nabijheid van de eerder die avond gestookte open haard. Om deze brand te bestrijden heeft de brandweer meerdere eenheden ingezet om te blussen en op een paar plaatsen de vloer open te breken.

Uit voorzorg zijn de buren uit de direct aangrenzende woningen even uit hun woning ontruimd. Al snel bleken zij weer gewoon veilig terug in hun woning te mogen.

De bewoonster is met haar logés aan de zorg van de Stichting Salvage overgedragen.

De woning heeft een zwaar beschadigde vloer in de voorkamer aan de brand overgehouden. Daarnaast hebben rook en roet zich verder door de woning verspreid.