Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - donderdag 26 maart 2009

Licht uit voor het klimaat

Met het doven van de buitenverlichting van het stadhuis en het licht op de Onze Lieve Vrouwetoren doet de gemeente Amersfoort mee aan de wereldwijde actie Earth Hour van het Wereld Natuur Fonds. Op zaterdag 28 maart tussen 20.30 en 21.30 uur wordt iedereen in de wereld opgeroepen om de lichten voor een uurtje uit te doen. Het college van burgemeester en wethouders vindt het een sympathieke actie en draagt graag een steentje bij.

Wethouder Eerdmans van Milieu: "Deze actie van het wereld Natuurfonds stelt alle Amersfoorters in de gelegenheid om met een kleine actie een groot gebaar te maken. Dit soort acties zorgen ervoor dat we, al is het maar even, bewust bezig zijn met ons klimaat."

Amersfoort heeft de ambitie om in 2030 een CO2 neutrale stad te zijn. Daarvoor is een uitgebreid actieprogramma opgesteld onder de titel Samen Duurzaam. Een van de doelstellingen daarin is het stimuleren van bewoners en bedrijven om verantwoord om te gaan met het milieu. Deze actie sluit daar uitstekend bij aan.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort