Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

SUPERMANNEN
cd-presentatie + support: Woost Melkweg, Oude Zaal · zaterdag 28 maart · 21.30 uur · 10,00 + lidm.
· · ·

Met hun sterke Nederlandstalige gitaarrock spelen de Supermannen uit Amsterdam/Almere sinds 2001 al vele podia plat. Sindsdien staan de Supermannen bekend om hun sterke live reputatie. De band bestaat immers stuk voor stuk uit rasmuzikanten. Op zaterdag 28 maart presenteren ze eindelijk hun debuutalbum in de Melkweg in Amsterdam, dat meteen een `Best Of' is. Naar eigen zeggen maken de Supermannen "de vetste Nederlandstalige muziek van Nederland. Punt. Kijk: Marco is heel dramatisch, Frans heel vrolijk, Guus heel gezellig, Blöf heel poëtisch, maar Supermannen, Supermannen zijn gewoon vet."
Sinds 2001 heeft Supermannen met hun smaakvol-eigenzinnige mix van swingende pompende rock en catchy songs met zelf-klevende Nederlandse teksten underground en grotendeels op basis van mond-tot- mond al vele wapenfeiten op hun naam staan. De band heeft door het hele land gespeeld, prijzen gewonnen op o.m. Ongekend Talent, werden uitgelicht op Hyves, tot twee maal toe geselecteerd voor Serious Talent bij 3FM en heeft op sommige plekken ver van huis zelfs al diverse hits gehad de afgelopen jaren, waar hele zalen de teksten luidkeels meezingen.
En nu is het dan eindelijk zover, het debuut van Supermannen: een 'Best Of'-album dat vanaf maart overal verkrijgbaar is. Uiteraard volgt er een tour om dit album te promoten met een band die het publiek uit de losse pols helemaal gek rockt.
Frontman, zanger en gitarist Eelco van Zanten schreef eerder al beats en songs voor Brainpower, Dewi, Tropical Danny en Birgit Schuurman. Bovendien schreef hij mee in pitches voor songs voor allerhande Nederlandse artiesten, maakte beats en remixes voor De Jeugd van Tegenwoordig en albums met Nightingale en Bastian. Hij trad op in België, Duitsland, Engeland, Heineken Music Hall en bracht onder zijn electro-pseudoniem Roko Dragonbreath een wereldwijd gedistribueerde EP uit. Gitarist Kees Lewiszong maakte met zijn eigen band Navarone eerder al furore op de grote podia, onder meer als support van The Golden Earring en in de band van Anouk tijdens haar afgelopen tour. Bassist Gijs Loots speelt naast Supermmannen in de top van de Nederlandse indie/underground met bands als Dusty Blinds en The Bent Moustache. Zo tourde hij vorig jaar met o.a. Sebadoh door Europa en speelt met Grote Prijs winnares Fabiana Dammers.
Drummer Colin Lee Vermeulen is verder tegenwoordig ook inval-drummer bij Kane, was te zien bij o.a. Paul de Leeuw en tourde met de band A Day's Work met Marillion. Het album "Er Is Maar 1 Supermannen - The Best Of" is vanaf maart 2009 overal verkrijgbaar op DAWA Records/Suburban. Vanaf dat moment staan Supermannen ook overal in het land op het podium. Ze kicken de tour voor het nieuwe album af met een cd-release party in de Melkweg in Amsterdam op zaterdag 28 maart.


Ingezonden persbericht