Ingezonden persbericht


NK Monopoly:
De wereldstrijd om het grote geld

Winnaar reist af naar Las Vegas en maakt kans op $ 20.580,-.

Op 28 maart a.s. vindt het Nederlands Kampioenschap Monopoly plaats in het Geldmuseum te Utrecht. 80 deelnemers strijden om de felbegeerde titel en daarmee dé ticket naar het Wereldkampioenschap Monopoly in Las Vegas op 20/21/22 oktober.

Voor de 10e keer op rij wordt het NK monopoly georganiseerd. Dit keer met de nieuwe versie van het klassieke spel. Om het spel sneller te laten verlopen, is er een geluksdobbelsteen aan het spel toegevoegd. Door het gooien van deze extra dobbelsteen kun je hoger dan 12 gooien, of een symbool gooien dat je het recht geeft zelf een plek op het bord te kiezen. Een flinke portie geluk is dus wel vereist bij deze editie. Op deze manier wordt grond sneller geveild en verkocht. De winnaar van dit NK wint een mooi prijzenpakket en twee tickets naar het WK in Las Vegas dat dit najaar zal plaatsvinden. Daar maakt hij of zij kans op maar liefst 20.580 US dollar. Wereldwijd misverstand
Een veel gemaakte 'fout' tijdens het spelen van Monopoly is dat de grond waarop een speler terecht komt, niet direct verkocht wordt. Hierdoor kan het zijn dat het eindeloos duurt voordat alle beschikbare grond verkocht is en het spel beëindigd kan worden. In werkelijkheid moet de grond die de speler niet wil kopen, onmiddellijk geveild worden. Één van de andere spelers zal dus altijd de grond kopen. Dit scheelt aanzienlijk in de speelduur van het spel. De geluksdobbelsteen zorgt dat het spel nog sneller uitgespeeld kan worden.

----------
Persuitnodiging

Wij nodigen u uit aanwezig te zijn bij de finale van deze spannende strijd. De dag start om 10.00 uur met de eerste ronde. Wij verwachten om 15.30 uur de finaleronde te spelen en om 17.00 uur de winnaar bekend te kunnen maken. Locatie: Geldmuseum te Utrecht

Tijd aanvang: 10.00 uur

Tijd finaleronde: 15.30 uur

NB: In dit museum zullen wij in een aparte ruimte " Monopoly door de jaren heen" tentoonstellen. De enige echte Monopoloog Albert Veldhuis stelt hiervoor een deel van zijn grote collectie beschikbaar.

Ga voor meer informatie naar www.monopoly.nl of www.hasbro.nl.

----------

Monopoly; vele varianten en recordpogingen

Het MONOPOLY spel is waarschijnlijk het meest gespeelde bordspel ter wereld. Naar schatting hebben meer dan 750 miljoen mensen over de hele wereld Monopoly gespeeld. Monopoly is uitgebracht in 37 talen en beschikbaar in meer dan 103 landen. Het spel is wereldwijd in allerlei vormen verschenen, bijvoorbeeld een spel compleet van chocolade en een set met gouden huizen en zilveren hotels (ter waarde van maar liefst ¤ 25.000). Ook verschijnen er regelmatig nieuwe officiële edities. Inmiddels zijn er meer dan 200 verschillende Monopoly edities uitgebracht.

Nederlands Kampioenen
2004: John Hulsman
2002: Casper Hoyng
2000: Jimmy Reus

De Nederlander Joost van Orten wist in 1992 in Berlijn het Wereldkampioenschap op zijn naam te schrijven.

Het WK Monopoly werd al 13 keer georganiseerd, waaronder in de volgende: steden

Tokio
New York
Monte Carlo
Bermuda
Londen

Recordpogingen
Het wereldberoemde spel inspireert ook tot het spelen in alle mogelijke recordvariaties. Monopoly in een theehuis, onder water, op een evenwichtsbalk en ondersteboven. Monopoly is al in de ruimte gespeeld, in een onderzeeër, in een aquarium met haaien en natuurlijk in een trein.

Het Geldmuseum

Wat doet geld met mensen? Wat doen mensen met geld? Het antwoord op deze vragen kan worden gevonden in de interactieve en multimediale presentatie over geld en geldcultuur in het Geldmuseum te Utrecht. Het toegangsbewijs is een credit card waarop een saldo is geladen. Met dit saldo kan de bezoeker onder meer handelen op de beurs, een gokje wagen aan de eenarmige bandiet of bieden op de bloemenveiling. Verder kunnen bezoekers een kijkje nemen in de muntproductiehal van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Naast de vaste presentatie biedt het Geldmuseum tijdelijke tentoonstellingen, wisselende numismatische exposities en educatieve programma's voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ten slotte beheert het museum een toonaangevende numismatische collectie en doet het onderzoek op het gebied van numismatiek en geldcultuur. Het Geldmuseum is gehuisvest in het monumentale pand van de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht.

Kijk voor meer informatie op www.geldmuseum.nl.

Grand Catering daagt uit

Grand Catering is een partycateraar die graag het verschil uitmaakt. Voor de opdrachtgever door met bijzonder vormgegeven catering bij te dragen aan de doelstellingen van een evenement. En voor de omgeving door zoveel mogelijk te werken met producten die worden geteeld met respect voor de seizoenen, vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen en een gegarandeerde toekomst hebben. Tijdens het NK Monopoly verzorgt Grand Catering alle hapjes en drankjes en zorgt dat iedereen zich welkom voelt. Voor meer informatie kijkt u op www.grandcatering.nl.

Perscontact NK Monopoly: The PR Factory, Keesje de Hollander, T: 030-2411737 E: keesje@tprf.nl I: www.theprfactory.nl

Perscontact Geldmuseum: Cees ten Thije, T: 06-50693901 E: c.t.thije@geldmuseum.nl I: www.geldmuseum.nl.

Contact Grand Catering: T: 030-2849191, E: info@grandcatering.nl, I: www.grandcatering.nl.

Floridadreef 100
3565 AM Utrecht T 030-24 11 737
F 030-24 16 206 info@tprf.nl
www.tprf.nl