Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 18 maart 2009

Eekhoorns: de mooiste dieren van Landgoed Leyduin

Een pluimstaart hoog in de bomen en een zachte bruine vacht; dat is de eekhoorn. Ze eten graag noten, knabbelen aan een dennenappeltje en drinken het bijzonder schone water uit sloten van Leyduin dat vroeger in Amsterdam werd verkocht per emmer. We gaan vandaag op zoek naar sporen van de eekhoorn. We zoeken naar nesten die ze van gras en mos maken en kijken of we andere sporen kunnen vinden. Wist u dat de eekhoorn opgerold slaapt met z'n staart over het lijf? Lief he.

Op Leyduin zoeken we hun nesten en met een beetje geluk zien we een eekhoorn tijdens onze excursie op zaterdag 28 maart van 10.30 tot 12.00 uur, want eekhoorns zijn vooral overdag actief. Er zijn ook veel mooie vogels te zien als boomklever en grote bonte specht. Deze excursie is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen.

We verzamelen bij Natuurinformatiecentrum de Kakelye op het parkeerterrein bij de ingang van Leyduin aan de Manpadslaan 2, 2114 BJ Vogelenzang. Dat ligt 2 km. ten zuiden van station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland