Ingezonden persbericht


COLOR GUARD NEDERLAND
Een onderdeel van de KNFM

GROOTSTE NK COLOR GUARD &
INDOOR PERCUSSION IN EINDHOVEN

De landelijke dans- en slagwerkorganisatie voor amateurs, Color Guard Nederland (CGN) houdt op zaterdag 28 maart 2009 haar Nationaal Kampioenschap in Eindhoven. In het Indoor Sportcentrum doen bijna 60 slagwerk- en dansgroepen uit Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland mee. Dat is wederom een record. Het evenement is voor de vijfde achter- eenvolgende keer in Eindhoven.

De door CGN gekozen competitietour brengt vele voordelen met zich mee voor de deelnemers. Het zijn allemaal op zich staande verenigingen die zich kunnen verbeteren door optreedervaring en commentaar van een deskundig juryteam. Anders dan bij X-Factor en Idols vallen de groepen pas af op de laatste dag in Eindhoven. Overdag volgt daar de selectie en 's avonds worden de winnaars gekozen uit de selecte groep.

De groepen zijn helemaal vrij in wat ze doen. De dansgroepen brengen alles van Callas tot Kane en kleden de vloer aan met decorstukken, zeilen vloeren en aangepaste kleding. De slagwerkgroepen doen datzelfde, maar produceren de muziek zelf. De groepen krijgen ongeveer 5 tot 8 minuten om zich te presenteren. De tournee startte in januari en duurt tot de laat- ste dag van maart. Plaatsen als Aalmeer, Goes, Waalwijk, Almere, Drach- ten en Franeker werden aangedaan.

Het NK in Eindhoven start om 9.00 uur, de zaal en kassa gaan om 8.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa in verschillende prijsklas- sen. De hele dag strijden de groepen, de grootste finales startten rond 19.00 uur. U kunt steeds in en uit lopen. De organisatie geeft een garantie voor een leuke dag uit voor iedereen die van dans en muziek houdt.

Een website met informatie over deze unieke activiteit is van start gegaan. Daar treft u uitleg over hetgeen u gaat zien, videobeelden van eerdere producties en informatie over kaartverkoop. Surf naar www.2009.nl voor informatie.