Ingezonden persbericht




Persbericht

Zaterdag 28 maart; Unieke Gipsy Swing Event met, onder andere, Tchavolo Schmitt in Hof van Wageningen.

Op zaterdag 28 maart vindt in Wageningen een bijzonder muziekfestival plaats waar de "gipsy jazz" centraal staat. Voor dit optreden komt gitarist Tchavolo Schmitt vanuit Frankrijk naar Nederland. Tchavolo is binnen de gipsy jazz een legendarische gitarist die op gelijke hoogte staat met Birelli Lagrene en Stochelo Rosenberg. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in de films Swing en Latcho Drom van Tony Gatlig. "Tchavolo Schmitt is voor de manouche zigeuners wat Tomatito (de guitarist van Cameron de la Isla) is voor de Andalusische gitanos", aldus regisseur Tony Gatlif.

Naast het optreden van Tchavolo spelen andere bekende gipsy swing bands Basily en de jonge talenten Basily Boys, die garant staan voor vuurwerk op de gitaar. Ook is het Gipsy Swing Trio met de violist Wattie Rosenberg van de partij. Kortom een unieke kans om de echte gipsy swing te beleven.

Het festival wordt georganiseerd door het Wagenings Muziektheater en vindt plaats in Hof van Wageningen op zaterdag 28 maart vanaf 20.00 uur. Kaarten à E 12,50 zijn te bestellen via www.wageningsmuziektheater.nl of 0317-490133.

Tchavolo Schmitt Gipsy Swing Trio met Wattie Rosenberg en Joost Zoeteman

24-03-2009


---- --