Gemeente Eersel


Jeugdhonk Eersel opent deuren op 28 maart

Op zaterdag 28 maart vindt de officiële opening van het jeugdhonk plaats. Het jeugdhonk is gevestigd in de Kerkstraat op nummer 27 in Eersel. Van 19.00 uur tot 21.00 uur is er voor relaties, buurtbewoners en geïnteresseerden ruimte om, onder het genot van een hapje en een drankje, het pand en haar inboedel te bezichtigen. Tijdens deze opening zal wethouder Ria van der Hamsvoord ook het logo en de nieuwe naam van het jeugdhonk bekend maken.

In het te openen pand is sinds 16 januari jl. naast stichting JAM ook hét jeugdhonk van Eersel te vinden met daaronder de kantoorruimte van stichting Jeugd-Punt. Dit is de organisatie die in de Kempengemeenten Eersel, Bergeijk, Reusel en Bladel het jongerenopbouwwerk verzorgt.

Gemeente Eersel heeft het jeugdhonk in 2008 gebouwd. Zowel het jeugdhonk als de kantoorruimte werden kaal opgeleverd. Door de vrijwillige inzet van veel Eerselse jongeren die werden ondersteund door de jongerenopbouwwerkers zijn deze ruimtes uitstekend voor hun doelen geschikt gemaakt. Het is een prachtig pand geworden waar zowel stichting JAM als Jeugd-Punt haar activiteiten met jongeren, waar gewenst in samenwerking, plaats kan laten vinden.

Toen vorig jaar de realisatie van het jeugdhonk nog in de kinderschoenen stond, werd al snel opgemerkt dat "jeugdhonk" geen passende naam is voor een plek waar jongeren terecht kunnen voor verschillende vormen van ontmoeting, zelfontplooiing en vrijetijdsbesteding. Daarom is er een prijsvraag uitgezet om een pakkende naam voor dit jeugdhonk te bedenken. De prijsuitreiking zal dan ook op deze zaterdag de 28ste plaatsvinden. De gelukkige winnaar gaat naar huis met een MP4 speler.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met Nick Maas, tel. 06-13199957 of mailen naar NM@jeugd-punt.nl.

Komt u ook een kijkje nemen in het Eerselse jeugdhonk?